Arti sensacingo pralaimėjimo buvę kauniečiai namuose iškovojo itin sunkią pergalę 103:100 (31:24, 20:26, 26:21, 14:20, 12:9).

Prienų klubas vertėsi su 8 žaidėjais ir aktyvia 7 žaidėjų rotacija, o rungtynes teko baigti su 5 žaidėjais. Dėl pasiekto pražangų limito anksčiau laiko pasirodymą baigė Marquisas Wrightas, Egidijus Dimša ir Regimantas Miniotas.

Manto Šerniaus auklėtiniai į priekį išsiveržti progų gavo nedaug, tačiau visas rungtynes laikėsi koviniu atstumu.

Nepaisant nuovargio ir M. Wrighto bei E. Dimšos penktųjų pražangų, prieniškiai atkakliai kibo į atlapus iki pat galo.

Likus minutei ketvirtajame kėlinyje kauniečių pranašumas sumenko iki 1 taško (86:85), o Tomas Digbeu netrukus dar stojo mesti dviejų baudos metimų. Realizavęs baudos metimus, prancūzas išvedė prieniškius į priekį 87:86.

Steve‘as Vasturia tuomet pelnė dvitaškį, tačiau Dominykas Domarkas įrideno sunkų dvitaškį ir likus 20 sekundžių vėl pirmavo „CBet“ (89:88). Po krepšiu įstrigęs Joffrey Lauvergne sužingsniavo, o prieniškiai prie baudų metimų linijos neklydo (91:88).

Vis dėlto sensacingo pralaimėjimo kauniečiai išvengė. Prieniškių klaida gynyboje kainavo daug – „CBet“ pametė karjeros rungtynes žaidusį Steve‘ą Vasturia, kuris likus žaisti 2 sekundes baudė tritaškiu ir išplėšė pratęsimą.

Pratęsime komandos žaidė taškas į tašką ir likus minutei prieniškiai išsiveržė į priekį (98:100). Vis dėlto gelbėjimosi ratu vėl tapęs Steve'as Vasturia kritiniu metu sėkmingai rinko taškus (101:100), o prieniškiai nebeatsitiesė.

Likus žaisti 15 sekundžių svarbų dvitaškį įmetė Rokas Jokubaitis, o paskutinėmis sekundėmis svečius galėjo išgelbėti Einaro Tubučio ir T. Digbeu tolimi metimai, tačiau jie tikslo nepasiekė.

„Žalgiris“ atliko 27 rezultatyvius perdavimus ir suklydo 11 kartų.

Mačo herojaus S. Vasturios sąskaitoje – 25 taškai ir 26 naudingumo balai.

Prienų klube įspūdingai atrodė karjeros mačą žaidęs T. Digbeu. Jaunasis prancūzas pelnė 27 taškus ir surinko 35 naudingumo balus. R. Miniotas pridėjo 23 taškus.

Šeimininkams negalėjo padėti traumuoti Patricio Garino ir Marius Grigonis. Svečių gretose nežaidė Mindaugas Sušinskas ir Rokas Gadiliauskas. Prieniškiai rungtynėms registravo 9 žaidėjus, o Khadimas Sow nuo suolo išvis nepakilo.

„Žalgiris“: S. Vasturia 25 (9/14 met.), J. Lauvergne 18 (7 atk. kam.), Artūras Milaknis 12 taškų.

„CBet“: T. Digbeu 27 (11 atk. kam., 10/19 met., 35 naud. bal.), R. Miniotas 23 (8 atk. kam., 6 rez. perd., 30 naud. bal.), M. Wrightas 19 taškų.

Šios komandos varžėsi ir praėjusį sekmadienį. Tuomet Prienuose kauniečiai šventė užtikrintą pergalę 96:72.

Šį savaitgalį Lietuvos čempionai turėjo žaisti su Panevėžio „Lietkabeliu“, o „CBet“ – su „Šiauliais“, bet dėl COVID-19 atvejų šiose ekipose buvo nuspręsta atkelti sausį vykti turėjusį Kauno ir Prienų komandų mačą.

Žalgiriečiai ketvirtadienį patyrė skaudų smūgį Eurolygoje: Tel Avive net 57:85 buvo pralaimėta vietos „Maccabi“ klubui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)