Puolėja per ketverias rungtynes vidutiniškai žaidė po 30 minučių, pelnė 14,3 taško (51,2 proc. dvit., 33,3 proc. trit.), atkovojo 7,8 bei perėmė 1 kamuolį, atliko 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinko 14,8 naudingumo balo.

Meksikietė buvo pripažinta naudingiausia spalio lygos žaidėja, o „Kibirkšties-MRU“ komanda čempionate žygiuoja be pralaimėjimų.

– Jacqueline, kaip jaučiatės „Kibirkšties-MRU“ komandoje?

– Esu laiminga būdama šioje komandoje. Randame bendrą kalbą su komandos draugėmis, personalu ir klubo vadovais. Praeityje turėjau nemalonios patirties žaisdama užsienyje, tačiau Vilniaus klube viskas vyksta sklandžiai. Jaučiu, kad sostinės ekipa daro viską, kad jausčiausi reikalinga. Šias klubo pastangas labai vertinu.

– Tapote spalio mėnesio naudingiausia žaidėja. Tai reiškia, kad adaptacija įvyko sklandžiai ir sėkmingai?

– Taip, treneriai atliko puikų darbą. Gavau medžiagą, derinius dar prieš atvykstant į „Kibirkšties-MRU“ klubą. Žaidimo sistema yra paprasta ir aiški.

– Ką jums reiškia šis MVP titulas?

– MVP titulas puikus būdas pripažinti sunkų darbą treniruotėse, tačiau asmeniniai laimėjimai nėra prioritetas. Tiesiog noriu laimėti rungtynes, nesvarbu, ar būsiu pripažinta mėnesio žaidėja, ar ne.

– Kas padėjo taip sėkmingai startuoti Lietuvos pirmenybėse?

– Vienareikšmiškai – treneriai ir komanda. Treneriai stengiasi sistemoje rasti pozicijas, kuriose jausčiausi gerai ir galėčiau pelnyti taškus. Tuo tarpu komanda daro viską, kas leidžia man išnaudoti savo stiprybes. Tai nėra mano laimėjimas, pastangos yra visos komandos. Būti vienai sėkmingai krepšinyje – sudėtinga.

– Tai trenerių darbu esate patenkinta?

– Taip, treneriai nuolat koreguoja sistemą atsižvelgdami į situacijas. Žaidimo konceptas – paprastas, tačiau ne visi treneriai tai sugeba išnaudoti. Jaučiuosi puikiai, randame bendrą kalbą su treneriais ir personalu. Džiaugiuosi, kad su treneriu iškilus klausimams galime laisvai diskutuoti.

– Kokių komandos rezervų galima tikėtis ateityje?

– Mes turime daug jaunų talentingų žaidėjų. Žinoma, jos daro daugiau klaidų nei patyrusios žaidėjos, bet atkreipkime dėmesį į jų energiją. Manau, kad energijos atnešimas į mūsų žaidimą – labai svarbu.

– Pabaigai, puikus sezono startas. Kaip manote, turite dar didelį potencialą?

– Taip, sezono startas puikus. Žinoma, COVID-19 šiek tiek išmušė iš ritmo, todėl dar labiau didžiuojuosi savo komanda, kiek nuveikėme šiuo sudėtingu laikotarpiu. Manau, kad judame teisinga linkme. Kryptingai geriname žaidimą ir ruošiamės EWBL kovoms. Jei ir toliau taip kryptingai dirbsime – šį sezoną bus daug pergalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)