Turkus „Barcelona“ komanda užmėtė kepurėmis 97:55.

Tai – antra skaudžiausia nesėkmė „Fenerbahče“ istorijoje. 2009-2010 metų sezone Stambulo atstovus dar vienu tašku didesne persvara sutriuškino Sienos „Montepaschi“ – 101:58.

Po dvikovos nugalėtojų strategas iš Lietuvos Šarūnas Jasikevičius nebespardė gulinčio varžovo ir stengėsi išlikti santūrus.

„Mes labai gerbiame „Fenerbahče“ ir buvome smarkiai susirūpinę dėl šios komandos iki šiol demonstruotos gynybos. Todėl dalinomės kamuoliu išties puikiai, susikūrėme daug patogių progų metimams. Varžovams, akivaizdu, labai trūko Nando De Colo.

Kaip ten bebūtų, mums tai fantastiškas vakaras ir fantastiškas rezultatas. Daugelis dalykų šįkart klostėsi mums palankiai. Šitoks skirtumas švieslentėje nėra normalus žaidžiant prieš tokią galingą komandą“, – komentavo 44-erių kaunietis.

Jis taip pat pažymėjo, kad katalonai yra teisingame kelyje gynybos intensyvumo aspektu, tačiau stabčioti dar ne laikas.

„Svarbu judėti toliau. Komandos, kurios sezono metu tobulėja, jo pabaigoje turi daugiau opcijų. Jeigu sugebėsime nuolat taip gintis kaip šįvakar, tų opcijų atsiras. Aišku, pergalės irgi svarbu, ypač psichologiškai, vis dėlto svarbiausia – progresas“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Ant parketo jis leido pasirodyti visiems registruotiems žaidėjams, o rezultatyviausiai žaidė 25 taškus surinkęs Kyle'as Kuricas (7/8 tritaškių). Rolandas Šmitas pridėjo 18, Nikola Mirotičius – 16, Alexas Abrinesas – 12 taškų.

Igorio Kokoškovo auklėtinių gretose dviženklį taškų skaičių (10) surinko vienintelis Lorenzo Brownas, o Edgaras Ulanovas per 16 min. liko be taškų ir su nuliniu efektyvumu.

„Šiose rungtynėse žaidė ir kovojo tik viena komanda. Jie davė mums gerą pamoką“, – po pralaimėjimo nedaugžodžiavo „Fenerbahče“ vairininkas iš Serbijos.

Šeštą kartą iš eilės Eurolygoje laimėjusi „Barcelona“ (7/1) toliau pirmauja turnyre, „Fenerbahče“ (4/4) užima septintą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)