Italai išvykoje po atkaklios kovos mačo pabaigoje pranoko lietuviškąjį Rusijos klubą 89:83.

Paskutinę ketvirto kėlinio minutę „geležinkeliečius“ bandė gelbėti du tritaškius per 20 sekundžių pataikęs Mantas Kalnietis – antrasis jo metimas buvo lyg iš mortyros, mat nebeturint laiko ilgesnei atakai šveisti kamuolį teko per aukštai iškeltas varžovo rankas.

Vis dėlto Lietuvos rinktinės veterano pastangos vaisių nedavė, o ir asmeninėje įžaidėjų dvikovoje jį pranoko Serbijos krepšinio pažiba Milošas Teodosičius.

33-ejų gynėjas užfiksavo savo karjeros rekordą Europos taurės varžybose, pelnydamas 29 taškus, prie kurių dar pridėjo 5 rezultatyvius perdavimus.

Vienas iš jų buvo tiesiog kerintis: po netaiklaus Mindaugo Kuzminsko bandymo iš toli „Virtus“ atkovojus kamuolį, šis atsidūrė M. Teodosičiaus rankose.

Lyg boulinge užsimojęs serbas viena ranka švystelėjo jį per visą aikštę į priekį bėgančiam Julianui Gamble'ui. Pirmasis ginti savojo krepšio skubėjęs M. Kuzminskas net nesuprato, iš kur laukti pavojaus – perdavimas buvo toks netikėtas, kad kamuolį sugavęs J. Gamble'as galėjo pasimėgauti triuškinančiu dėjimu be pasipriešinimo.


Bendrai šiame Europos taurės sezone M. Teodosičius renka 19,4 taško ir 7,4 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

M. Kalnietis trečiadienį jam atsakė dvigubu dubliu: 12 taškų (4/4 tritaškių) ir 11 rezultatyvių perdavimų.

M. Kuzminskui mačas susiklostė prastai – puolėjas prametė visus metimus ir buvo „neigiamas“ (-1 naudingumo balas).

Visas šešerias rungtynes kol kas laimėję Aleksandro Džordževičiaus auklėtiniai pirmieji turnyre užsitikrino kelialapį į antrą etapą.

„Lokomotiv“ (5/2) žengia antroje C grupės vietoje, o antrą turą iš eilės dėl koronaviruso protrūkio praleidęs Panevėžio „Lietkabelis“ (1/4) lieka penktas. Tolyn žengs keturios geriausios pogrupio ekipos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)