Keliauti į Tel Avivą 19-metis mažeikiškis negali dėl Eurolygos saugumo protokolo, draudžiančio rungtyniauti nepraėjus 14 dienų terminui nuo teigiamo testo.

Tuo metu pagal Lietuvoje galiojančius teisės aktus, pirmadienį antrą neigiamą tyrimo atsakymą gavęs R. Jokubaitis į „Žalgirio“ pratybas galėjo sugrįžti anksčiau.

„Treniruotėse jis atrodo gana gerai. Iš pradžių jam šiek tiek trūko kvapo, todėl dirbo mažesniu krūviu. Klubo medikai atidžiai jį stebi“, – apie savo gynėją trečiadienį sakė kauniečių strategas Martinas Schilleris.

R. Jokubaitis neabejotinai būtų buvęs vienu iš žalgiriečių, kuriems Izraelyje būtų patikėta medžioti Scottie Wilbekiną.

Amerikietis užima trečią vietą visoje Eurolygoje pagal rezultatyvumą (vid. 17,6 taško), taip pat pirmauja komandoje pagal naudingumą (16,6 balo).

Tel Avivo "Maccabi" prieš Kauno "Žalgirį"

M. Schilleris neslėpė, jog šio gynėjo priežiūrai skirs pagrindinį dėmesį ir patikės ją keliems vienas kitą keisiantiems auklėtiniams, kaip „Žalgiris“ jau darė stabdydamas kitų klubų perimetro grandies lyderius.

Austras taip pat teigė modeliuojantis žaidimą prieš Othello Hunterį, nors Izraelio žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad praėjusiame ture galvą susitrenkęs vidurio puolėjas mačą su „Žalgiriu“ praleis.

„Manau, kad „Maccabi“ kol kas koją kiša traumos, dėl kurių jiems dar nepavyko surasti savo žaidimo ritmo. Šiaip ar taip, šis varžovas – visiškai kitoks nei Madrido „Real“, su kuriuo žaidėme praėjusią savaitę. Todėl ir artėjančios rungtynės turėtų smarkiai skirtis nuo praėjusių. „Maccabi“ – kitokia sudėtis, kitokia statistika. Mums svarbiausia bus taktinės detalės gynyboje“, – komentavo M. Schilleris.

Dvikova su „Maccabi“ ketvirtadienį prasidės 21 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)