Lietuvos vicečempionų gretose išsiskyrė traumą išsigydęs Martynas Echodas. Vidurio puolėjas atkovojo tik 3 kamuolius, bet surinko 23 taškus.

O lemiamu metu sužibėjo Andrew Goudelockas. Prasta gynyba ir netaikliais metimais veteranas prieš tai tempė komandą į dugną – jo +/- rodiklis buvo prasčiausias svečių gretose (-15).

Tačiau penki amerikiečio taškai ketvirto kėlinio pabaigoje leido Donaldo Kairio auklėtiniams pasivyti ir aplenkti varžovus.

Nors SIG turėjo dvi galimybes išsigelbėti paskutinės atakos metu, jomis nepasinaudojo. Netaiklus buvo ir „Ryto“ gynybą prieš tai iš toli negailestingai badęs Brandonas Jeffersonas.

Gynėjas iš JAV viso pataikė 8 tritaškius iš 18 ir finišavo su 31 tašku savo sąskaitoje bei 6 rezultatyviais perdavimais.

Pirmoje rungtynių dalyje „Rytas“ buvo nutolęs 11 taškų skirtumu, ir nors visą jį išbarstė, vis tiek įpusėjus rungtynėms pirmavo 48:42.


Po didžiosios pertraukos B. Jeffersono šou, klaidos ir prasta kova dėl atšokusių kamuolių po savuoju krepšiu grasino pratęsti „Ryto“ pralaimėjimų seriją, vis dėlto šįkart vilniečiai nesuskydo.

Sostinės ekipai padėjo ir SIG krepšininkai, realizavę mažiau nei kas antrą baudų metimą (8/17 – 47 proc.).

Antradienį D. Kairys galėjo verstis visų savo žaidėjų paslaugomis, išskyrus naujausiu papildymu tapusį įžaidėją Ryaną Boatrightą. Tiesa, trenerio sprendimu nuo suolo nepakilo Rokas Gustys, o Gytis Radzevičius žaidė vos 11 sek.


SIG: Brandonas Jeffersonas 31 (8/18 trit., 6 rez. perd.), Bonzie Colsonas 23 (7 atk. kam.), DeAndre Landsdowne'as 9.

„Rytas“: Martynas Echodas 23 (7/10 dvit.), Mindaugas Girdžiūnas 12, Arnas Butkevičius 10 (6 atk. kam.), Andrew Goudelockas 9 (3/8 dvit., 1/4 trit., 4 rez. perd.), Maurice'as Ndouras ir Dovis Bičkauskis – po 8, Kristjanas Kitsingas 6, Augustas Marčiulionis 4, Lukas Uleckas 3.

Kitose E grupės rungtynėse antradienį Rygos VEF (Latvija, 1/1) netikėtai svečiuose 84:81 parklupdė Atėnų „Peristeri“ (Graikija, 1/1).

Tad dabar pogrupyje vyrauja absoliuti lygybė: visos keturios komandos yra pelniusios po vieną pergalę ir patyrusios po vieną nesėkmę.

Kitas rungtynes su latviais „Rytas“ žais gruodžio 8 d. savoje arenoje.


Primename, kad „Rytas“ spalio pabaigoje debiutavo Čempionų lygoje namuose 88:106 nusileisdamas „Peristeri“.

Šią nesėkmę apsupo dar trys pralaimėjimai Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

Savo ruožtu, SIG prieš dvi savaites Čempionų lygoje startavo sunkia pergale prieš VEF 77:75.

Prancūzijos čempionate Strasbūro atstovai užima tik devintą vietą (3/4). Pristabdžius pirmenybes dėl koronaviruso grėsmės, 33-ejų suomio Lassi Tuovi auklėtiniai nacionaliniame čempionate nežaidė rungtynių nuo spalio 19 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)