Jie nusileido Kauno „Žalgiriui“, Kėdainių „Nevėžiui“, Atėnų „Peristeri“, o šį savaitgalį – dar ir Pasvalio „Pieno žvaigždėms“.

Panaikinęs 14 deficitą ir trečiame kėlinyje pats susikrovęs dviženklę persvarą (64:53), „Rytas“ vis tiek kapituliavo 79:82.

Antradienį vilniečių laukia dar vienas rimtas išbandymas – FIBA Čempionų lygos išvyka pas „Strasbourg“ ekipą, todėl jokios garantijos, kad pavyks grįžti į pergalių kelią, nėra.

Komentuodamas dar vieną nesėkmę „Ryto“ vyriausiasis treneris Donaldas Kairys spaudos konferencijoje pabrėžė ne taktines klaidas, o pirmiausia žaidėjų nenusiteikimą.

„Turėdami tokią sudėtį vienareikšmiškai turime kontroliuoti lentą, bet čia tikriausiai net ne sudėtyje klausimas, o mūsų užsivedime ir kovingume. Turime atrasti savyje kažkokio žvėriškumo. Aš už žaidėjus kamuolių nenusiimsiu. Turėsiu paieškoti jiems tinkamų žodžių.

Akcentavome, kad reikia žaisti agresyviai ir priversti varžovus prasižengti, nes jie neturi daug keitimų. Bet ir čia pralaimėjome į vienus vartus: jie metė 27 baudas, o mes – tik 12.

Mes bandysime išsiaiškinti to priežastis. Turbūt yra daug dalykų. Aš nenoriu teisintis, bet yra nesusikalbėjimo, nesusižaidimo. Martynas Echodas po mėnesio ką tik grįžo, Maurice'as Ndouras vos po pusės treniruotės ir kelių derinių parodymo prisijungė, buvo mestas į kovą nieko nelaukiant“, – kalbėjo „Rytas“ vairininkas.

Strategas pakomentavo ir Andrew Goudelocko (18 tšk.) spaudoje viešai išsakytą nepasitenkinimą savo vaidmeniu komandoje.

„Kaip ir šiandien, taip ir visą sezoną jis išsimeta daugiausiai metimų komandoje. Gal jie nėra tokie kokybiški, bet taip gali būti ir dėl jo paties klaidingų pasirinkimų. Daugiau aš nieko jam duoti negaliu. Galiu suteikti minučių, kamuolį, pasiūlyti užtvaras, o toliau – jau jo darbas, kurį jis pats turi atlikti.

Jis niekada nesigyrė, kad yra gynybinis žaidėjas, bet tie varžovų jam nuo galvos nuimti kamuoliai mums per daug kainavo – gal net rungtynes“, – pastebėjo D. Kairys.

Vilniečiai šį kartą vertėsi be savo kapitono Arno Butkevičiaus, tačiau nuostolių turėjo ir šeimininkai, kuriems nepadėjo Arvydas Šikšnius ir Danielis Amigo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)