Kauno „Žalgiris“ (5/2) nusileido tituluočiausiai Eurolygos komandai (3/4) 90:93.

„Per vieną vakarą sužaidėme dvejas rungtynes. Pirmosios buvo skirtos žiūrovams: visi mėtė, veržėsi, viskas puolime abiem komandoms klojosi pernelyg lengvai. Smagus krepšinis, tik dėl to turbūt nė vienas iš trenerių nebuvo laimingas.

Norint laimėti, reikėjo pagerinti gynybą, ir manau, kad po pertraukos tai padarėme. Privertėme „Žalgirį“ klysti ir atgavome iniciatyvą. Puolime taip pat radome tinkamų sprendimų, bet raktas į pergalę buvo gynyba. Žinant, kad „Žalgiris“ žaidžia labai solidžiai, džiaugiuosi dėl tokio rezultato“, – komentavo P. Laso.

Tiesą sakant, 53-ejų specialistas turbūt panašiai džiaugtųsi ir tuo atveju, jei įveiktas „Žalgiris“ Eurolygos turnyro lentelėje būtų ne antras, o priešpaskutinis.

Mats pats „Real“ pakilo vos į dešimtą vietą.

P. Laso auklėtiniai prastai pradėjo Eurolygos sezoną ir dabar bando grįžti į žemyno grandams įprastesnę orbitą.

Nors pats treneris pabrėžia, jog ruduo ir nėra tas metas, kai jo vadovaujama komanda turi demonstruoti geriausią žaidimą.

– Walteris Tavaresas Kaune sužaidė puikiai. Ar akcentavote atakas per jį? – paklausėme P. Laso

– Taip, Edy mums labai svarbus. Šįkart jis galėjo žaisti tik 21-ą minutę, nes anksti prisirinko pražangų. Bet per tą laiką tiesiog dominavo baudos aikštelėse: efektyviai žaidė du prieš du, atkovojo kamuolius puolime. Tačiau ir kiti vaikinai nusipelnė pagyrų dėl darbo gynyboje antroje mačo pusėje. Vienu metu net nenorėjau leisti Tavareso į aikštę, nes puikiai tvarkėsi Anthony Randolphas su Trey Thompkinsu. Be to, „Žalgiris“ nuolat atakavo Tavaresą. Manau, 21 minutė jam buvo optimalus žaidimo laikas.

– Kaip jums po pertraukos pavyko suvaržyti karjeros rungtynes žaidusį Thomasą Walkupą?

– Jam rungtynių pirmoji dalis buvo pernelyg lengva: jis organizavo žaidimą, žaidė du prieš du. Vėliau tiek prieš jį, tiek prieš likusią „Žalgirio“ komandą gynėmės stropiau.

– Minėjote, kad žaidimas buvo smagus. To turbūt nebūdavo, kai „Žalgirį“ treniravo Š. Jasikevičius. Kaip pasikeitė kauniečių puolimas strateguojant Martinui Schilleriui?

– Normalu, kad naujas treneris ateina su nauja filosofija ir kai ką pakeičia. Manau, kai kurie žaidėjai, pavyzdžiui, Marius Grigonis, prie jo tikrai pasistiebė. Artūras Milaknis užsiima tuo pačiu kaip ir anksčiau – jis labai pavojingas prie tritaškio linijos. Aukštaūgiai yra mobilūs. Praėjusių „Žalgirio“ rungtynių pabaigoje lemiamą vaidmenį atliko Lukas Lekavičius. Bendrai jie ir toliau yra pavojingi dėl agresyvaus žaidimo du prieš du. Turbūt dabar „Žalgiris“ mažiau žaidžia per baudos aikštelę, bet jo krepšinis atviresnis, priešininkams nelengva į jį atsakyti. Nors kai kurie veikiantys dalykai išliko iš ankstesnių laikų.

– Pirmą kartą šiame Eurolygos sezone į aikštę išleidote klubo legendą Felipe Reyesą. Kokia jo sveikatos būklė?

– Jis turėjo problemų – prieš keletą savaičių susižeidė čiurną. Jam dar reikia laiko įsivažiuoti. Esu patenkintas, kad jis pats norėjo grįžti ir pasistengė kuo greičiau išsilaižyti žaizdas. Bet tai buvo jo pirmos minutės Eurolygoje – mes visada tikimės, kad Felipe sezono metu gerins savo žaidimą.

– Facundo Campazzo antroje susitikimo dalyje žaidė be keitimų. Ką gavote iš šio krepšininko?

– Facu statistika šiandien buvo labai gera, bet man dar geresnė atrodė jo gynyba. Jis labai agresyviai spaudė žaidėją su kamuoliu. Na, ir pats kūrė progas kitiems, ką byloja 10 rezultatyvių perdavimų. Turbūt dėl to, kad pats buvau įžaidėjas, pirmiausia galvoju apie šį skaičių.

– Kaip neįprasta jums ir visai komandai buvo žaisti beveik tuščioje „Žalgirio“ arenoje?

– Visų pirma, aš nekenčiu tuščių tribūnų, man reikia publikos. Kiek tik čia esame žaidę, atmosfera visada būdavo puiki. Kartais laimėdavome, kartais – ne. Bet ne tik rezultatas svarbu. Gaila, kad negalime priimti sirgalių. Manau, „Žalgiriui“ jų tikrai trūko, nes jie spaudžia komandą žaisti geriau. Ką darysi, keistais laikais gyvename, dėl to kenčia visi.

– Ką toliau savo žaidime turėtų gerinti „Real“, kad susigrąžintų įprastesnes pozicijas Eurolygos turnyro lentelėje?

– Na, sužaidėme dar tik 7 mačus – nepraėjo nė trečdalis reguliaraus sezono. Turime naujų žaidėjų, naujų vaidmenų. Komanda turi augti sezono metu, tokia yra mano filosofija, kuria aš tikiu šimtu procentų. Šiandien parodėme, kaip gerai galime žaisti, o taip pat – kaip blogai. Taigi, mums reikia įgyti stabilumo, jei norime būti tarp pirmaujančių Eurolygos komandų.

Vien dėl savo vardo sezono pradžioje „Real“ nebus pirmaujanti Eurolygos komanda. Tai reikia užsitarnauti aikštėje. Analogiškai visi galvojo, kad „Žalgiris“ šį sezoną kentės Eurolygoje, o jis sezoną pradėjo 5 pergalėmis iš 6. Tai – puikus pavyzdys, jog žaidžia ne vardai. Mes irgi turime nusiteikti, jog kiekvienos rungtynės bus sudėtingos. Manau, šiandien patyrėme labai gerą pavyzdį, kaip norint laimėti reikia gerinti savo žaidimą.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)