Asmeninį naudingumo rekordą (34 balai) Eurolygoje pagerinęs „centras“ pelnė 22 taškus ir atkovojo 12 kamuolių, o Ispanijos klubas jo lūpomis tarė paskutinį žodį Kaune triumfavęs permainingoje kovoje rezultatu 93:90.

Pirmame kėlinyje šeimininkai buvo tik „Real“ puolimo spektaklio stebėtojai – per 10 min. ispanai rezultatyviai neužbaigė vos 4 atakų, pataikė visus 8 dvitaškius ir iš viso surinko 32 taškus.

Tačiau jau kitame ketvirtyje kauniečiai padarė išvadas ir daugiau nei 5 min. išlaikė savo krepšį „užrištą“, patys atsakydami 30 taškų pasirodymu ir laimėdami pirmą mačo dalį 54:48.

Eilinį kartą šiame sezone „Žalgirį“ traukė puikus tritaškių taiklumas – 8/12 (67 proc.) iki pertraukos. M. Schillerio auklėtinių puolimo kokybę liudijo ir 14 rezultatyvių perdavimų bei vos 3 klaidos.

„Iš pradžių „Real“ labai gerai dalinosi kamuoliu: įmesdavo aukštaūgiams po krepšiu, o šie sėkmingai rasdavo laisvus komandos draugus. Antrame ketvirtyje labiau tai kontroliavome ir suradome savo ritmą gynyboje“, – kardinaliai skirtingus kėlinius komentavo „Žalgirio“ strategas.

Rungtynėms persiritus į antrą pusę taškų lenktynės sulėtėjo, o „Žalgirio“ po kruopelę suneštą pranašumą žaibiškai sudegino iš šešėlio išlindęs rezultatyviausias „Real“ krepšininkas Trey Thompkinsas – po aukštaūgio metimų 32 min. švieslentėje vėl žibėjo lygūs skaičiai 75:75.

Atėjus lemiamoms minutėms niekas Kauno ekipoje nepajėgė sulaikyti vidurio puolėjo W. Tavareso. Bokštas iš Žaliojo Kyšulio salų pelnė 8 taškus iš eilės ir taip nulėmė rungtynių baigtį.

„Rungtynių viduryje išsiveržėme į priekį dėl gynybos, bet trečiame kėlinyje „Real“ 10 taškų pelnė po puolime atkovotų kamuolių, ir tai smarkiai mus žeidė.

Paskutiniame ketvirtyje žaidimo eigą pakeitė T. Thompkinsas, žaisdamas „pick-and-pop“. O pabaigoje kova buvo taškas į tašką, vienas kitas kamuolys viską nulėmė.

W. Tavaresas yra labai geras du prieš du žaidėjas, toks aukštas, kad labai sunku prieš jį apsiginti. Kelis kartus jį pametėme ir praleidome svarbius taškus“, – komentavo M. Schilleris.

Austras teigė ribojęs efektyviai puolime žaidusio Augustine'o Rubito minutes būtent dėl W. Tavareso – aikštėje treneris norėjo aukštesnio Joffrey Lauvergne'o.

Paklaustas, ar tokia taktika pasiteisino paskutinėmis minutėmis, 38-erių specialistas teigė likęs patenkintas prancūzo darbu gynyboje, nepaisant to, jog „Real“ vienodu stiliumi užbaigė beveik visas paskutines savo atakas.

Apskritai „Žalgiris per pastarąsias trejas Eurolygos rungtynes į savo krepšį vidutiniškai praleido po 87 taškus. Pasiteiravus, ar mato pavojingų tendencijų, M. Schilleris stengėsi būti diplomatiškas.

„Žinoma, mane neramina praleidžiamų taškų skaičius. Tikrai norėtume, kad jis būtų mažesnis. Manau, didžiausia problema yra tai, jog praleidžiame varžovų gynėjus į savo baudos aikštelę. Tai labiausiai norėtųsi pagerinti“, – pažymėjo treneris.

Savo ruožtu, penktadienį „Žalgirio“ stovykloje įspūdingai sužaidė Thomasas Walkupas – amerikietis pagerino savo asmeninį efektyvumo rekordą Eurolygoje (29 naudingumo balai) ir pelnė 18 taškų, atkovojo 7 kamuolius bei atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

Tiesa, 14 iš savo taškų jis sumetė iki pertraukos. M. Schilleris svarstė, jog antroje rungtynių dalyje „Real“ pagrindiniam kauniečių įžaidėjui skyrė kur kas didesnį dėmesį.

Dėl koronaviruso penktadienį žaisti negalėjo gynėjai Rokas Jokubaitis („Žalgiris“) ir Fabienas Causeuras („Real“), o dėl traumų – puolėjai Patricio Garino („Žalgiris“) ir Gabrielis Deckas („Real“). Kaune taip pat nebuvo Rudy Fernandezo.

Kaune pirmą kartą šiame Eurolygos sezone ant parketo žengė Madrido legenda Felipe Reyesas. Vis dėlto 40-metis per 2 min. taškų nepelnė ir buvo „neigiamas“ (-2 naudingumo balai), kaip ir jo ilgametis konkurentas Paulius Jankūnas (-4 per 9 min.).

Tiesa, aikštėje du Eurolygos „mamutai“, tebesivaržantys įvairiose visų laikų geriausiųjų statistikos kategorijose, tarpusavyje tiesiogiai nesusidūrė.

Tai buvo 31-oji komandų akistata istorijoje ir 23-ioji „Real“ pergalė.

Nors dvikovą „Žalgirio“ arenoje dėl Vyriausybės paskelbtų apribojimų stebėjo vos 300 žiūrovų, artimiausiomis savaitėmis kauniečiai namuose nebesulauks nė tokio palaikymo – nuo šeštadienio įsigaliojus mažiausiai tris savaites galiosiančiam karantinui visos sporto varžybos galės vykti tik už uždarų durų.

Kitą ketvirtadienį žalgiriečiai pasirodymą Eurolygoje tęs svečiuose pas Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis), „Real“ aplankys Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija).

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)