Ir nors Vokietijos sostinėje „Barcelonos“ žaidėjams viskas klojosi kaip iš pypkės, Š. Jasikevičius auklėtiniams vis tiek turėjo pastabų.

„Puolime žaidėme labai gerai, tačiau, mano nuomone, gynyba nebuvo tokia tvarkinga ir pasitaikė ne vienas momentas, kai ALBA mus nubaudė“, – po susitikimo pareiškė 44-erių lietuvis.

„Gynyboje tai buvo keistas vakaras, žaidimas – labai netolygus. Apskritai, ALBA man paliko gerą įspūdį, tačiau panašu, kad varžovus pričiupome ne pačios geriausios sportinė formos. O kalbant apie puolimą, būtent taip ir norime rungtyniauti. Norime išnaudoti visus 12 žaidėjų, suteikti galimybę kiekvienam. Kiekvienas turi suprasti, kad yra svarbi komandos dalis ir įnešti savo indėlį“, – dėstė Š. Jasikevičius.

Šią plano dalį jam pavyko įgyvendinti su kaupu.Visi dvylika svečių krepšininkų žaidė dviženklį minučių skaičių, bet nė vienas – daugiau nei 22 min.

Katalonai pirmą kartą šiame sezone pasiekė triženklę pelnytų taškų ribą ir kartu iškovojo pergalę didžiausiu skirtumu – tiek Eurolygoje, tiek Ispanijos čempionate. Tritaškiai buvo pataikomi 52 proc., o dvitaškiai – 75 proc. taiklumu.

Rezultatyviausias tarp nugalėtojų buvo 18 taškų pelnęs Nikola Mirotičius, po mačo akcentavęs rimtą „Barcelonos“ požiūrį ir, skirtingai nei Š. Jasikevičius, problemų gynyboje neįžvelgęs.

„Nusiteikėme rungtynėms labai gerai. Visi pataikė, dalijosi kamuoliu. Manau, kad ir mūsų gynyba buvo labai puiki. Taip pat gerai kovojome dėl kamuolių. Treneriai parengė labai gerą planą. O mūsų grupė, kurioje yra labai talentingų vaikinų, kuo toliau, tuo noriau dalijasi kamuoliu. Kiekvienas gali pataikyti, bet mums svarbus tapo ir darbas ginantis, ką atspindi vos 67 praleisti taškai“, – tvirtino jis..

ALBA komandai tai buvo pirmos rungtynės po dviejų iš eilės praleistų Eurolygos turų – vokiečiai nežaidė dėl komandoje išplitusios koronaviruso infekcijos.

„Mums tikrai buvo labai sunku. Pirmadienį turėjome pirmą treniruotę po 17 dienų, galėjo dirbti vos 7 krepšininkai. Kai kuriems pasveikusiems po ligos žaisti buvo leista tik šiandien, sužinojome tai jau po vidurdienio. Taigi, dabar būtų geriau treniruotis, o ne žaisti. Bet mūsų tikslas lieka tas pats – kiekvienose rungtynėse atrodyti vis geriau“, – pažymėjo ALBA treniruojantis ispanas Aito Garcia Renesesas.

Eurolygos turnyro lentelė nesibaigus 7 turui (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)