Svečiai tris kartus buvo nutolę 9-11 taškų skirtumu, tačiau kiekvieną sykį „Baskonia“ surengdavo atsakomąjį spurtą.

Paskutinis ketvirtajame kėlinyje likus žaisti minutę priartino baskus iki 81:82.

Tuomet sunkiais dvitaškiais apsikeitė Moustapha Fallas ir Pierria Henry, ASVEL „centras“ kitoje atakoje įkrovė kamuolį į krepšį, jam vėl atsakė Luca Vildoza.

Paskutinis desperatiškas „Baskonia“ bandymas gelbėtis pražangų taktika naudos nedavė, ir Duško Ivanovičiui su savo auklėtiniais teko nuryti pralaimėjimo kartėlį.

ASVEL gynyba smarkiai suvaržė „Baskonia“ puolimo lyderį iš Lietuvos Roką Giedraitį. Vidutiniškai 15,5 taško per rungtynes Eurolygoje iki tol rinkęs snaiperis šįkart per 30 min. tenkinosi 6 taškais. Gynėjas pataikė 3 iš 5 dvitaškių ir prametė abu tritaškius, taip pat atkovojo 2 kamuolius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Lietuvis antrą savaitę iš eilės Eurolygoje paliko aikštę nė karto sėkmingai neatakavęs iš toli.

Tadas Sedekerskis nuo „Baskonia“ atsarginių suolo nepakilo.

Tuo metu ASVEL gretose vėl blizgėjo M. Fallas. Praėjusią savaitę karjeros rungtynes prieš Kauno „Žalgirį“ sužaidęs ir 27 naudingumo balus surinkęs 218 cm ūgio prancūzas Vitorijoje pridėjo dar vieną balą: pataikė 8 dvitaškius iš 9 ir pelnė 19 taškų, taip pat atkovojo 5 kamuolius.

Daugiausiai dėl M. Fallo dėjimų T.J. Parkerio auklėtiniai iš dviejų taškų zonos atakavo net 68 proc. taiklumu (27/40).

„Baskonia“: Tonye Jekiri 23, Pierria Henry 20 (6 rez. perd., 4 per. kam., 4 kl.), Zoranas Dragičius 12, Luca Vildoza 11.

ASVEL: Moustapha Fallas 19, Charlesas Kahudi ir Antoine'as Diot (4/5 trit., 7 rez. perd.) – po 15, Norrisas Cole'as 10 (6 rez. perd.).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)