Penktadienį Lietuvos čempionai bandys antrą kartą iš eilės namuose įveikti karališkąjį Ispanijos klubą, kuriam Eurolygos sezonas prasidėjo tragiškai.

Jei „Žalgiris“ vis dar išsilaiko turnyro lentelės viršūnėje (5/1), „Real“ nemažiau netikėtai užima vos 15-ą vietą (2/4).

Tiesa, Pablo Laso reikalai pamažu taisosi: praėjusiame ture jo auklėtiniai 100:82 nuleido ant žemės kitą išsišokėlį Miuncheno „Bayern“ (Vokietija), o Ispanijos ACB lygoje laimėjo visus 9 mačus.

„Real“ labai patyrę, labai gerai susižaidę. Jie laimėjo ketverias paskutines rungtynes iš eilės, Ispanijoje apskritai dar niekam nenusileido. Manau, visi žino, su kokiu kokybišku krepšiniu teks susidurti. Kalbant apie jų žaidimo braižą, „Real“ meta daugiausiai tritaškių Eurolygoje, turi šešis žaidėjus, kurie iš toli atakuoja dažniau nei iš dviejų taškų zonos. Į tai atkreipsime didelį dėmesį“, – dvikovos išvakarėse sakė M. Schilleris.

Vis dėlto statistiškai pirmais smuikiais Madrido klube dabar griežia aukštaūgiai. Auksinę rankelę turintis Trey Thompkinsas yra rezultatyviausias (13,3 tšk.) ir naudingiausias (13,8 balo) komandos krepšininkas Eurolygoje, W. Tavaresas pagal naudingumą yra antras (11,8 balo).

Sunku pamiršti, kaip panašių apimčių į pastarąjį M. Fallas praėjusiame ture terorizavo „Žalgirio“ priekinę liniją, sužaisdamas geriausias savo sezono rungtynes. Vis dėlto M. Schilleris mano, kad centimetrais dviejų gigantų panašumai ir baigiasi.

„Tavaresas ir Fallas panašūs ūgiu, bet ne žaidimo įgūdžiais. Fallas – stipresnis baudos aikštelėje, Tavaresas geriau žaidžia du prieš du. Tikimės, kad tiek daug problemų žaisdamas nugara į krepšį jis nepridarys, bet pavojai lauks kitur.

Visi „Real“ žaidėjai tokie geri, kad kažką išskirti būtų tiesiog nepagarbu. Bet sakyčiau, jog T. Thompkinsas yra ypatingai sunkus varžovas, kadangi žaidžia tiek sunkiuoju krašto puolėju, tiek vidurio puolėju, puikiai pataiko, moka tvarkytis po krepšiu“, – vertino M. Schilleris.

Ispanams Kaune neturėtų padėti susižeidę gynėjas iš Prancūzijos Fabienas Causeuras ir puolėjas iš Argentinos Gabrielis Deckas.

„Žalgiris“ penktadienį turės verstis be vis dar traumuoto Patricio Garino ir koronavirusu praėjusią savaitę susirgusio Roko Jokubaičio.

Jei argentinietis šiame sezone buvo pasirodęs tik epizodiškai, „Žalgirio“ sistemos auklėtinis varžovams Eurolygoje pridarė nemažai problemų. Vis dėlto šios netekties M. Schilleris pernelyg nesureikšmina.

„Netekome vieno iš šešių perimetro žaidėjų, tai atsilieps mūsų rotacijai. Taip pat praradome šiek tiek kokybės ir atletiškumo. Tačiau daug komandų turi tokių netekčių, mes taip pat neturėjome Joffrey Lauvergne'o Rusijoje“, – priminė austras.

Jei prancūzo teigiamas koronaviruso testas tuomet tebuvo greitai ištaisyta klaida, dėl R. Jokubaičio atsakymo jaudintis turėjo visa komanda. Tik trečiadienį po pakartotinių tyrimų galutinai patvirtinta, kad likę „Žalgirio“ žaidėjai sveiki, ir rungtynės su „Real“ įvyks kaip suplanuota. Tiesa, saviizoliaciją kauniečiai nutraukė dviem dienom anksčiau – pirmadienį, po pirmųjų neigiamų testų.

„Mūsų atletinio rengimo treneriai parengė individualius planus, pagal kuriuos žaidėjai iki pirmadienio sportavo kiekvienas savo namuose. Stengėmės kaip įmanoma išlaikyti fizinę formą. Kai pagaliau po trijų dienų pertraukos visi susirinko į treniruočių salę, vaikinai tiesiog buvo laimingi“, – energijos stygiaus dėl neplanuotos pauzės nepastebėjo M. Schilleris.

Rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Real“ Nemuno saloje bus paskutinės Lietuvoje prieš šeštadienį įsigaliosiantį karantiną, dėl kurio sporto arenų durys žiūrovams užsitrenks. Mačą, penktadienį prasidėsiantį 20 val., galės stebėti ne daugiau kaip 300 krepšinio gerbėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)