E. Messina teigia daug mąstęs ir norėtų tomis mintimis pasidalinti su kitais.

„Gyvename daug iššūkių turinčiais laikais. Daugelio Europos šalių vyriausybės priėmė sprendimus įvesti visišką ar dalinį karantiną, kad apsaugotų žmones nuo COVID-19“. Kiekvieną savaitę turime vis daugiau žaidėjų ir trenerių ar klubų, kurių koronaviruso testai yra teigiami.

Daugelio šalių vietiniai ir tarptautiniai čempionatai yra nukeliami. Kelionės kelia didelį pavojų komandų narių ir teisėjų sveikatai. Greitai tiesiog neliks datų, į kurias galima būtų nukelti rungtynes“, – atvirame laiške rašo E. Messina.

Ir tęsia: „Sporto rezultatai vis labiau priklausomi nuo to, kam labiau pasiseks išvengti viruso. Dėl šių priežasčių norėčiau paprašyti vadovų minutėlę sustoti, atidėti į šalį skirtingas nuomones, kurios juos supriešino praeityje, prisėsti prie bendro stalo ir nepakilti nuo jo, kol nebus surastas bendras sprendimas krepšinio ir jo fanų gerovei“.

Anot „Armani“ stratego, dabar logiškas sprendimas yra sustabdyti europines varžybas ir leisti nacionaliniams čempionams baigti jų varžybas per artimiausius 4 mėnesius, kol keliavimas tarp šalių bus paprastesnis ir lengvesnis.

„Po to, galbūt nuo kovo ar balandžio, galėtų būti baigti visi tarptautiniai turnyrai ir visi laiku spės pasiruošti olimpiadai. Galbūt tuo metu COVID-19 bus suvaldytas ar apskritai sustabdytas. Dalyvių sveikata ir varžybų integralumas yra prioritetai. Būtume dėkingi, jei mūsų krepšinio organizacijų lyderiai pasiektų bendrą sprendimą“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)