Katalonus priėmusi „Baskonia“ ekipa likus žaisti 3 minutes dar turėjo dviženklį pranašumą 71:61, tačiau varžovai rungtynes pabaigė spurtu 11:0 bei iškovojo dramatišką pergalę 72:71.

Š. Jasikevičius po mačo aiškino, jog „Barcelona“ nežaidė savo žaidimo.

„Kai „Baskonia“ įsibėgėjo, mano auklėtiniai sutriko. To būti negali. Ieškojome sprendimų, nes vienu metu buvome labai prastoje situacijoje. Tai keistos rungtynės. Nesuprantu, kaip galėjome laimėti.

Vis dėlto, kažkaip laimėjome. Dabar reikia tuo džiaugtis ir keliauti namo“, – sakė Š. Jasikevičius, kuris anksčiau šį sezoną baskus įveikė ir Ispanijos supertaurėje, bet pralaimėjo jiems ACB lygoje.

„Šįkart nežaidėme savo žaidimo. Gerai, kad sugebėjome laimėti prastai mesdami tritaškius (33 proc. taikl.) ir prarasdami daugybę kamuolių (19). Laimėti leido tinkamas mentalitetas.“

Kalbėdamas apie lemiamą trijų minučių atkarpą, Š. Jasikevičius pasidžiaugė, jog pasiteisino sprendimas leisti į aikštelę penkis geriausiai puolančius klubo žaidėjus ir taip realizuoti visą savo atakos potencialą.

„Turėjome sunkumų puolime, todėl lemiamu metu ieškojau penketo, kuris puolime gali žaisti geriausiai. Žaidėme su Kuricu, Mirotičiumi, Abrinesu ir Heurteliu, nes mums reikėjo taškų.

Privertėme „Baskonia“ krepšininkus dvejoti ir kažkaip sugebėjome laimėti. Ką galiu pasakyti... Tokie dalykai nutinka labai retai“, – kalbėjo strategas.

Tuo metu „Baskonia“ vairininkas Duško Ivanovičius apgailestavo dėl Ispanijos čempionams nesėkmingos mačo pabaigos, tačiau teigė, kad tai yra krepšinio žaidimo grožis.

„Parodėme, kad nieko nėra neįmanomo. Atrodė, kad šių rungtynių pralaimėti jau neįmanoma, bet mes parodėme, jog įmanoma viskas. Bet tai yra krepšinis. Tuo jis ir gražus.

Dabar esu piktas, bet nebegaliu nieko padaryti. Lemiamu metu klydome, metėme neparuoštus metimus ir galvojome, kad vis tiek laimėsime. Nelaimėjome. Taip jau nutinka“, – sakė D. Ivanovičius.

Kitas savo rungtynes „Baskonia“ turėtų žaisti sekmadienį – 19 val. numatytas ACB lygos mačas su Las Palmo „Gran Canaria“. Tiesa, Tomo Dimšos atstovaujamame klube užfiksuotas COVID-19 atvejis, dėl kurio penktadienį buvo nukeltos šios ekipos rungtynės su Tenerifės „Iberostar“.

„Barcelona“ sekmadienį 21 val. turėtų žaisti su tuo pačiu „Iberostar“ klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)