Po tokio kauniečio pasisakymo buvo galima nesunkiai įtarti, kad šio sezono „Žalgirio“ lyderiu laikomas gynėjas netrukus savo šnekas pavers veiksmais.

Taip ir nutiko. Grigulica vadinamas žalgirietis šią savaitę pagerino du karjeros Eurolygoje rekordus (rezultatyvumo ir naudingumo) ir tapo naudingiausiu turo žaidėju (MVP).

M. Grigonis į Vilerbano ASVEL krepšį sukratė kone trečdalį visų „Žalgirio“ taškų – 25-is iš 83, sukaupė 27 naudingumo balus ir sudarė įspūdį, kad tai – dar tikrai ne riba, nes jis tik įsibėgėja.

Simboliška, kad taip pat 27 naudingumo balus šiame ture surinko ir Nikola Mirotičius iš „Barcelona“ klubo – vienintelio, šiuo metu turnyro lentelėje nenusileidžiančio „Žalgiriui“ (5/1).

Visgi pravardę „Threekola“ iš NBA lygos parsivežęs puolėjas lietuviui nusileido tiek rezultatyvumu (18 taškų), tiek ir pliuso-minuso rodikliu (+4 prieš +7).

Dar prieš keletą metų „Žalgirio“ dubleriuose, o vėliau – antroje Ispanijos lygoje tobulėjęs M. Grigonis padarė tokį progresą ir pasiekė tokį lygį, kad dabar neabejotinai yra ir Europos galingųjų radaruose.

„Mariaus išskirtinė savybė ta, kad jis yra bebaimis žaidėjas, absoliučiai nejaučiantis jokio jaudulio, kad ir su kuo žaistų. Atrodo, kad jam nesvarbu, nei kas varžovas, nei yra ar nėra žiūrovų.

Gal šioks toks paradoksas, kad jis nepasižymi dideliu staigumu, atletiškumu ir geru pirmuoju žingsniu, bet vis tiek išmaudo savo oponentus. Jis pasižymi labai aukštu krepšinio intelektu ir geru apgaulingu judesių arsenalu, kas jam leidžia palikti varžovus už nugaros. O jeigu priešininkas kiek atsitraukia, Marius iš karto smeigia tritaškį. Taip pat jis puikiai mato aikštę ir gali iškišti perdavimą“, – Eurolygos savaitės laureatą „Delfi“ TV laidoje „Krepšinio zona“ gyrė komentatorius Vaidas Čeponis.

Tiesa, jis nuogąstauja, kad taip žaidžiančiam M. Grigoniui šis sezonas Kaune gali būti paskutinis.

„Ar tik nebus taip, kad tai – paskutinis jo sezonas „Žalgiryje“? Manau, kad po šių metų jo vertė gali dar labiau išaugti. Marius jau dabar yra visos Eurolygos lygmeniu labai geras žaidėjas“, – pridūrė jis.

Meistriškai pražangas provokuojantis M. Grigonis (vid. po 5) yra vienas turnyro lyderių ne tik pagal šį komponentą, bet ir pagal jo vaisių skynimą – jis baudas realizuoja 100 procentų (21/21).

Tai, ar Marius jau kitą sezoną, o gal dar po metų, perims 13 numerį ir kapitono raištį iš „Žalgirio“ simbolio Pauliaus Jankūno, priklausys nuo Kauno komandos finansinių galimybių ir to, koks didelis bus Eurolygos grandų susidomėjimas.

O kol kas 40 numerį vilkintis žalgirietis tegul ir toliau savo talentu bei įspūdinga statistika verčia varvinti seilę tiek Šarūno Jasikevičiaus muštruojamą „Barceloną“, tiek lietuvių koloniją vis didinančią Vitorijos „Baskonią“, tiek ir kitus Europos krepšinio gigantus.

Marius Grigonis rungtynėse su ASVEL

Jau kitą savaitę M. Grigonis galės dar garsiau priminti ispanams apie save – į Kauną penktadienį atvyks Madrido „Real“ klubas.

Beje, į simbolinį naudingiausių šeštojo Eurolygos turo žaidėjų penketą pateko ir dar vienas žaliai-baltų atstovas – karjeros rekordą su 26 naudingumo balais pasiekęs Thomas Walkupas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)