Iš koronaviruso ir traumų krizės išsivaduoti baigianti Maskvos srities komanda užtikrintai pradėjo rungtynes – po 3 min. pirmavo 8:1, tačiau nesnaudė ir svečiai. Remdamasi legionieriais „Crvena Zvezda“ ekipa surengė spurtą 10:0 kėlinio viduryje ir išsiveržė į priekį 18:13.

Viačeslavas Zaicevas tritaškiu išlygino rezultatą antrojo ketvirčio starte (22:22). Įsibėgėjo ir Jordanas Mickey, puikiai žaidęs tiek gynyboje, tiek puolime, o aikštės šeimininkai vėl ėmė diktuoti savo sąlygas aikštėje po įspūdingo A. Švedo žaidimo. „Chimki“ lyderis per pirmąją rungtynių dalį pelnė 11 taškų ir atliko net 9 rezultatyvius perdavimus.


Įpusėjus dvikovai R. Kurtinaičio auklėtiniai pirmavo 44:40, tačiau „Crvena Zvezda“ neketina leisti varžovams pabėgti ir vėl išlygino žaidimo eigą. Atkaklioje dvikovoje lemiamu faktoriumi tapo Eurolygoje debiutavęs Errickas McCollumas. 188 cm ūgio gynėjas paskutiniame kėlinyje varė svečius į neviltį sudėtingais ir taikliais metimais tiek nuo tritaškio linijos, tiek iš po krepšio.

Likus žaisti daugiau nei 2 min. amerikietis tritaškiu pirmą kartą suteikė „Chimki“ komandai dviženklį pranašumą (77:66). Maskvos srities komanda taip lauktos pergalės iš rankų jau nebeišleido.

„Chimki“ pergalės kalviais tapo Eurolygoje debiutavęs ir paskutiniame kėlinyje lyg ant sparnų skraidžiojęs Errickas McCollumas, iš viso pelnęs 23 taškus ir po dvigubą dublį surinkę Aleksejus Švedas bei Jordanas Mickey.

A. Švedas per 30 min. pelnė 15 taškų (2/3 dvitaškiai, 1/7 tritaškiai, 8/8 baudos), atkovojo 4 kamuolius ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų, o J. Mickey sąskaitoje 11 taškų ir 11 atkovotų kamuolių.

„Esame laimingi, nes ilgai turėjo daug problemų. Dabar gali žaisti beveik visi krepšininkai, todėl buvo paprasčiau gerai žaisti gynyboje ir protingai – puolime. Errickas McCollumas – nuostabus, todėl su juo pasirašėme sutartį. Mums visuomet reikia pagalbos nuo atsarginių žaidėjų suolo ir šįkart jis mums labai padėjo“, – po pergalės kalbėjo R. Kurtinaitis.

Chimki“: Errickas McCollumas 23 (3/5 dvitaškiai, 4/5 tritaškiai, 5/6 baudos, 25 naud.b.), Aleksejus Švedas 15 (12 rez.p., 24 naud.b.), Jordanas Mickey 11 (11 atk.k., 5 bl.), Janis Timma ir Gregas Monroe – po 9, Jonas Jerebko 8.

„Crvena Zvezda“: Jordanas Loydas 18, Johny O'Bryantas 14, Torrianas Waldenas 11.

Kitas rungtynes R. Kurtinaičio auklėtiniai lapkričio 6 dieną išvykoje žais su Stambulo „Fenerbahče“ ir Edgaru Ulanovu. „Zrvena Zvezda“ komanda tą pačią dieną turėtų susigrumti svečiuose su Miuncheno „Bayern“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)