„Barca“ (4/1) svečiuosis „Buesa“ arenoje, kurioje šeimininkauja Rokas Giedraitis, Tadas Sedekerskis ir visa Vitorijos „Baskonia“ (2/1).

Katalonai su baskais ten pat jau buvo susidūrę Ispanijos čempionate mažiau nei prieš dvi savaites – tuomet Duško Ivanovičiaus auklėtiniai triumfavo 82:71.

Negana to, antradienį Š. Jasikevičiui teko nuryti antrą pralaimėjimo kartėlio porciją ACB lygoje, komandai tuščiomis grįžus ir iš Mursijos, kur UCAM krepšininkams nusileista 73:77.

Būtent šias nesėkmes kaip katalizatorių prieš penktadienio dvikovą bando išnaudoti specialistas iš Lietuvos.

„Esame pikti dėl pralaimėjimo Mursijoje. Neseniai žaidėme Vitorijoje ir ten mums taip pat nebuvo nieko gero. Taigi, manau, kad motyvacija rungtynėms su „Baskonia“ turėtų būti pati didžiausia.

Pirmiausia, neturime leisti jiems bėgti į kontratakas, rinktis „lengvų“ taškų. Privalome žaisti kur kas intensyviau nei praėjusį kartą“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Svečiams šįkart galbūt bus palanku tai, jog nuo trečiadienio visoje Ispanijoje žiūrovai nebeleidžiami į tribūnas sporto varžybose. Iki tol „Baskonia“, kaip ir „Valencia“ ar Badalonos „Joventut“, per tarptautinius mačus priimdavo į savo areną ribotą skaičių sirgalių.

Tuo metu Rimo Kurtinaičio treniruojamas Maskvos srities „Chimki“ (0/5) pirmos pergalės šiame Eurolygos sezone ieškos savoje salėje priimdamas Belgrado „Crvena Zvezda“ (2/2).

Prieš dvikovą strategas iš Lietuvos užsiminė, jog Rusijos komanda jau baigia išsivaduoti iš koronaviruso ir traumų krizės.

„Bus sunku, bet mes neturime kur trauktis. Privalome laimėti žaisdami namuose. Vakar buvau laimingas, nes treniruotėje pirmą kartą šiame sezone galėjome dirbti aukštame lygyje. Susirinko beveik visi žaidėjai, iškart pakilo energijos lygis, vaikinai rodė deramą norą. Manau, kad dabar kiekviena treniruotė bus vis geresnė ir geresnė. Tikiuosi, šį progresą perkelsime ir į rungtynių režimą“, – komentavo R. Kurtinaitis.

„Chimki“ į kovą su serbais penktadienį stos 19 val., „Barcelona“ ir „Baskonia“ galynėsis nuo 21.30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)