T. Parkeris ketvirtadienį buvo vienas iš kelių šimtų žiūrovų, stebėjusių Vilerbano ekipos pralaimėjimą „Žalgiriui“ 74:83.

Penktadienį Prancūzijoje jau įsigaliojo šalies prezidento Emmanuelio Macrono paskelbtas karantinas, tad mažiausiai iki lapkričio pabaigos „Astroballe“ tribūnos bus visiškai tuščios.

Artėjantį savaitgalį planuotos nacionalinių pirmenybių dvikovos buvo skubiai atidėtos, o sprendimo dėl tolesnio grafiko Prancūzijos lyga kol kas nėra priėmusi.

Mačo su „Žalgiriu“ metu „L'Equipe“ kalbintas T. Parkeris teigė neprieštarausiantis, kad jo valdomas klubas laikinai rungtyniautų be žiūrovų, tačiau išeitimi to nelaiko.

„Mes esame pasiruošę žaisti už uždarų durų mėnesį – tiek Eurolygoje, tiek Prancūzijos čempionate. Bet tik vieną mėnesį, per karantiną. O jeigu jis užsitęstų, situacija taptų sudėtinga“, – sakė 38-erių buvusi Prancūzijos rinktinės ir NBA žvaigždė.

Anksčiau ASVEL kartu su kitais šalies klubais pasisakė prieš žaidimą be žiūrovų – esą tokiu atveju verčiau jau rungtynes atidėti.

Koronavirusui šį mėnesį išguldžius didesnę dalį T. Parkerio brolio T. J. treniruojamos komandos, ASVEL ketvirtadienį pasirodė aikštėje pirmą kartą nuo spalio 11 d.

Diena anksčiau pagaliau ant parketo žengė ir ASVEL moterų komanda, kuri atidėtose nacionalinių pirmenybių rungtynėse išvykoje 62:74 pralaimėjo „Bourges“ krepšininkėms. Svečių gretose lietuvė Justė Jocytė susitikimui nebuvo registruota.

Tai buvo apskritai pirmasis oficialus ASVEL moterų mačas šiame sezone – prieš tai Valery Demory auklėtines taip pat kamavo virusas, dėl kurio teko praleisti keturis turus.

Ir artimiausiu metu kitų rungtynių nenusimato, mat paskelbus karantiną du ateinantys Prancūzijos čempionato turai vėl buvo atidėti.

Vis dėlto šalies čempionėms tai netrukdo stiprintis. Ketvirtadienį ASVEL paskelbė apie naują sutartį su pastarųjų dviejų sezonų ekipos lydere Alysha Clark.

33-ejų puolėja iš JAV šį mėnesį su Sietlo „Storm“ antrą kartą karjeroje triumfavo WNBA lygoje.

Gruodžio 1 d. ASVEL turėtų pradėti pasirodymą moterų Eurolygoje. B grupėje J. Jocytės atstovaujama ekipa varžysis su Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija), Gdynės „Arka“ (Lenkija) ir Prahos ZVVZ USK (Čekija). Visi pogrupio mačai vyks „burbule“ Stambule.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)