Per 29 min. ant parketo „Žalgirio“ gynėjas pelnė 25 taškus, išprovokavo 6 varžovų pražangas ir surinko 27 efektyvumo balus.

Po rungtynių Marius neslėpė pasitenkinimo, tačiau pažymėjo, kad pirmą susitikimo pusę vertina labai prastai. Per ją „Žalgiris“ praleido net 50 taškų ir po 20 min. atsiliko 9 taškų skirumu (41:50), bet antroje mačo pusėje ASVEL komandos puolimą svečiai visiškai sukaustė. Prancūzai tepelnė 24 taškus ir mačo pabaigoje atrodė gerokai išvargę.

„Smagu, kad laimėjome. Galim geriau, nes vėl ta pirma pusė tokia... Sunku pasakyti, kodėl jiems taip „kiaurai eiti“ leidome. Na, bet svarbiausia, kad laimėjome. Tiesiog ėmėme apsiginti. Nežinau, ar jie pavargo, ar mes tiesiog po pertraukos imame geriau gintis.

Bet faktas, kad vienas prieš vieną varžovai antrose rungtynių pusėse „nebeapeina“. Išvykose laimėjome visas ketverias rungtynes, tai labai labai gerai“, – kalbėjo M. Grigonis.

Marius Grigonis rungtynėse su ASVEL

„Žalgiris“ šį sezoną svečiuose jau įveikė Pirėjo „Olympiakos“, Maskvos srities „Chimki“, Belgrado „Crvena Zvezda“ ir ASVEL. Namuose nugalėta Stambulo „Anadolu Efes“ ir vienintelį kartą pralaimėta prieš savaitę, kai teko pripažinti Valensijos „Basket“ pranašumą.

ASVEL ekipai šios rungtynės buvo pirmos po beveik trijų savaičių pertraukos – prancūzus buvo iškirtęs koronavirusas.

„ Dabartinėje situacijoje reikia džiaugtis, kad apskritai žaidėme. Jie irgi patenkinti, kad rungtynės įvyko. Taigi – svarbiausia, kad žaidėme, o jeigu dar ir laimėti pavyko – apskritai super“, – pažymėjo M. Grigonis.

Savo asmeninio indėlio jis sureikšminti nenorėjo. „Būčiau buvęs labiau patenkintas, jei ne ta gynyboje tragiška pirma pusė. Tada galėčiau save pagirti. Na, o dabar belieka pasidžiaugti laimėjimu. Pakalbinkite Luką, jis šiemet labai atsiskleidžia – smagu, kad ir jam taip sekėsi“, – juokėsi žalgirietis.

Ir iš tikrųjų lemiamu momentu ketvirtame kėlinyje „Žalgirį“ į priekį timptelėjo ir kitas gynėjas – 13 taškų per 21 min. pelnęs Lukas Lekavičius.

„Sunkios rungtynės, bet mintys pozityvios ir geros. Pergalė yra pergalė. Pirma pusė nepasisekė, bet padarėme išvadas. Pradžioje jiems pernelyg leidome veržtis, bet vėliau pavyko susitvarkyti. Stabdėme jų prasiveržimus, patys buvome agresyvesni, o jie, regis, pavargo. Treneris tą ir akcentavo, kad reikia žaisti greitai ir agresyviai“, – po mačo kalbėjo įžaidėjas.

Lukas Lekavičius rungtynėse su ASVEL

„Astroballe“ arenoje jis sėkmingai sužaidė antrus metus iš eilės – pernai „Žalgiriui“ laimėti gynėjas padėjo pelnydamas 21 tašką. Krepšininkas pripažino, kad arenoje Vilerbane jį lydi sėkmė.

„Man šita arena sėkminga. Atsisėdau rūbinėje toje pačioje vietoje, kaip ir pernai – gal tas padėjo, – juokavo L. Lekavičius, – Bet tikrai jaučiausi gerai, tikėjau galintis daugiau padėti komandai ir tai pavyko padaryti ketvirtame kėlinyje. Iš esmės žaidžiame gerai, bet dar yra kur tobulėti. Žinoma, nei mes esame pasiekę tobulą formą, nei varžovai, tačiau pergalės yra pergalės ir jomis reikia džiaugtis.“

Kitą savaitę „Žalgiris“ Eurolygoje žais namų rungtynes. Į Kauną atvyks reguliarųjį sezoną labai prastai pradėjusi Madrido „Real“ komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)