Šiuo metu „Žalgiris“ (4/1) Eurolygos turnyro lentelėje du dar dviem ekipomis dalijasi 1-3 vietas, o vos dvejas rungtynes sužaidusi ir abejas pralaimėjusi ASVEL ekipa yra priešpaskutinė, 17-a.

Paskutines savo rungtynes ASVEL krepšininkai Eurolygoje žaidė spalio 9-ąją – priverstinė pertrauka šiame turnyre ir Prancūzijos čempionate truko beveik tris savaites.

Anot „Žalgirio“ trenerio Martino Schillerio, aplinkybė, kad varžovai bus praradę žaidimo pojūtį, kauniečiams turėtų būti paranki. Tačiau jis pripažįsta nė neįsivaizduojantis, iš kurių žaidėjų suformuotą sudėtį ketvirtadienį „Astroballe“ arenoje galės išrikiuoti oponentų treneris TJ Parkeris.

„Tai, kad jie nežaidė, turėtų būti mūsų pranašumas. Tačiau mes patys ir dabar nežinome, kurie varžovų krepšininkai yra sveiki ir galės dalyvauti rytojaus rungtynėse. Taigi, ruošiamės tam, kad galės žaisti visi ASVEL krepšininkai. Manau, tai vienintelis normalus būdas pasiruošti. Situacija tokia pati, kokia buvo ir prieš rungtynes su „Chimki“. Tada taip pat ruošėmės, nežinodami kas žais, o kas nežais“, – mačo su ASVEL išvakarėse kalbėjo M. Schilleris.

„Toks būdas ruoštis rungtynėms nėra sudėtingas. Žinoma, prieš pat susitikimą mes jau matysime, kokią sudėtį turi varžovai ir galėsime įvertinti, kaip atrodys jų galimi penketai, kas gali užimti vieną ar kitą poziciją.. Gali būti ir labai neįprastų penketų – viskas priklauso nuo to, kas žais.

Galime prisiminti, kad „Chimki“ vidurio puolėjo pozicijoje turėjo Joną Jerebko, kuris keitė komandos veidą aikštėje – varžovai žaidė pick and pop derinį su pataikyti iš toliau galinčiu aukštaūgiu“, – pažymėjo treneris iš Austrijos.

Anot M. Schillerio, rungtynėse Prancūzijoje jau galės dalyvauti praėjusios savaitės mačus dėl Achilo sausgyslės skausmų praleidęs vidurio puolėjas Martinas Gebenas. „Žalgirio“ sudėtyje nebus tik po operacijos sveikstančio argentiniečio Patricio Garino.

„ASVEL – labai atletiška ekipa, gali žaisti greitai, mėgstanti laužti per baudos aikštelę. Reikės stabdyti greitą jų puolimą ir bandyti sulaikyti varžovus nuo veiksmų baudos aikštelėje“, – būsimus oponentus apibūdino M. Schilleris.

"Žalgiris" prieš ASVEL Eurolygoje

Po trečiadienį priimto Vyriausybės nutarimo tapo aišku, kad ateityje penkiatūkstantinės publikos palaikymo per Eurolygos rungtynes „Žalgirio“ arenoje komanda nebesulauks. Plintant koronaviruso pandemijai, žiūrovų skaičius sporto varžybose apribotas iki 300. Visgi M. Schilleris ir tokioje situacijoje įžvelgė pozityvo.

„Tokiais laikais gerai ir tai, kad leidžiama atvykti 300. Manau, kad tiek „Žalgirio“ fanų prilygsta 600-1000 žmonių. Turime suprasti, kad dabartinėje situacijoje gerai turėti kad ir tokį palaikymą“, – pažymėjo „Žalgirio“ strategas.

Eurolygos rungtynės ketvirtadienio vakarą Lietuvos laiku prasidės 19 val. Mačas paankstintas dėl Prancūzijoje vakarais įvedamos komendanto valandos.

Eurolygos turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)