Apatiškai visą mačą gynęsi vilniečiai per pirmus tris kėlinius į savo krepšį buvo praleidę jau 80 taškų.

Iš šeimininkų gynybos atvirai šaipėsi Stevenas Gray – amerikietis užfiksavo naują turnyro efektyvumo rekordą, per 30 žaidimo minučių atseikėjęs net 10 tritaškių ir surinkęs net 47 naudingumo balus.

Laisvi tarsi treniruotėje atakavę atėniečiai iš viso į „Ryto“ krepšį įskraidino 18 tritaškių iš 30-ies ir sukaupė net 135 naudingumo balus, kai rytiečiai – tik 78-is.

Nors Šiurpnaktis dar neatėjo, tokio šiurpaus vaizdo „Siemens“ arenoje liko sukrėstas ir „Delfi“ TV laidos „Krepšinio zona“ ekspertas, komentatorius Vaidas Čeponis.

Jis savo feisbuko paskyroje pasibaisėjo juodai-baltų-raudonų gynyba ir ragino juos bent jau atsiprašyti savo fanų.

„Rytas“ pramušė dugną. Tai buvo kažkas dar baisiau nei karas. „Ryto“ dvikovoje su graikų vidutinioku „Peristeri“ šeimininkų gynyba priminė kiemo ar gamyklų tarpcechines varžybas. To netgi negalima pavadinti gynyba. Tai tiesiog stovėjimas ištiestomis kojomis, nosies krapštymas ir varnų gaudymas savo aikštės pusėje.

Gal kai kuriuos žaidėjus ir veikė nuovargis po sekmadienio rungtynių su „Žalgiriu“, bet dauguma „Ryto“ krepšininkų absoliučiai nerodė jokių pastangų gynyboje. Tarp jų ir prieš sezoną išgirtasis Goudelockas. Na, jis ir puolime antrą mačą iš eilės iš esmės atliko statisto vaidmenį. Dalis „Ryto“ žaidėjų ir komandinėje gynyboje buvo kosmonautai. Vilniečiai turėtų atsiprašyti savo fanų dėl beviltiško ir bejėgiško pasirodymo.

Vilniaus komandos „gynybą“ pilka spalva nudažė Grėjus, suvertęs 10 tritaškių iš 13!!! Beveik visus metimus jis atliko būdamas laisvas.

Su tokiu žaidimu „Rytas“ LKL čempionate ne tik kad nemestų jokio iššūkio „Žalgiriui“, bet prieš „Lietkabelį“ neturėtų jokių šansų...“, – rėžė V. Čeponis.

Išsamesnis V. Čeponio komentaras šia ir kitomis krepšinio aktualijomis – jau penktadienį 13 val. 30 min. „Delfi“ TV laidoje „Krepšinio zona“.


Vilniaus komanda galės reabilituotis jau šeštadienį, kai LKL čempionate susigrums su Kėdainių „Nevėžiu“, o FIBA Čempionų lygos kovas turėtų pratęsti lapkričio 10 d. Strasbūre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)