Anot pirmadienį su žiniasklaida bendravusio A. Verygos, trečiadienį vyksiančiame posėdyje Vyriausybė turės apsispręsti dėl ekstremalios situacijos šalyje paskelbimo.

Toks sprendimas įtakos turės ir sporto varžybų organizatoriams. Anot A. Verygos, pagal ekstremalios situacijos tvarką profesionalų sporto varžybos Lietuvoje vykti galės, bet jos turės būti rengiamos tuščiose salėse – be žiūrovų.

Toks sprendimas įsigaliotų nuo penktadienio.

Anot A. Verygos, arenose, į kurias renkasi sporto sirgaliai, laikytis nustatytų saugumo taisyklių nėra įmanoma.

„Arenoje, kur žmonės yra įleidžiami laikantis tvarkos, viskas pasikeičia žmones apėmus azartui. Tada niekas, jokia apsauga, kad ir kas būtų šnekama, negali suvaldyti situacijos“, – pažymėjo A. Veryga.

Situaciją sporto varžybose ir sirgalių azartą jis palygino su padėtimi naktiniuose klubuose.

„Kol esi atėjęs ir blaivas, viskas tvarkoje, bet kai įsibėgėja naktis, situacija pasikeičia ir užtikrinti saugias sąlygas – nerealu“, – konstatavo jis.

Primename, kad Lietuvoje gausiausiai lankomos buvo krepšinio varžybos. Kauno „Žalgirio“ Eurolygos namų rungtynes su Stambulo „Anadolu Efes“ arenoje stebėjo 5011 žiūrovų, rungtynes su „Valencia Basket“ – 5131 žiūrovas.

Vilniuje vykusį LKL mačą tarp „Ryto“ ir „Žalgirio“ sekmadienį „Siemens“ arenoje taip pat stebėjo daugiau nei 4300 asmenų, kurių ne visi paisė nustatytų normų.

Visgi iki ekstremalios situacijos įvedimo vienos tarptautinės rungtynės su žiūrovais Lietuvoje dar turėtų įvykti. Vilniaus „Jeep“ arenoje antradienio vakarą FIBA Čempionų lygos mačą „Rytas“ žais su Atėnų „Peristeri“ ekipa.

Pasak A. Verygos, draudimas negalios kultūriniams renginiams, kuriuose bilietai parduodami elektroniniu būdu, užtikrinama patekimo kontrolė ir dviejų metrų atstumas tarp žiūrovų.

Nuotoliniu būdu pirmadienį posėdžiavęs Ministrų kabinetas nusprendė, kad karantinas nuo trečiadienio bus įvedamas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir dar penkiose savivaldybėse – Šilalės, Širvintų, Telšių, Trakų ir Vilniaus rajonuose.

Iš viso Lietuvoje karantino režimas įvedamas 21 savivaldybėje.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) spalio 26 d. 12 val. duomenimis, per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius Lietuvoje – 766. Tai – naujas užsikrėtimų rekordas šalyje nuo pat pandemijos pradžios.

208 atvejai buvo patvirtinti Vilniaus apskrityje, 170 Klaipėdos, 166 Kauno, 112 Šiaulių, 60 Telšių, 28 Panevėžio, 9 Marijampolės, 7 Tauragės, 4 Alytaus, 2 Utenos. Iš 766 atvejų neištirti yra 468 atvejai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)