Prieš metus boikotuoti namų dvikovas su Kauno „Žalgiriu“ pradėjusi „Ryto“ aktyviausių gerbėjų grupuotė „B tribūna“ prieš praėjusio savaitgalio LKL „El Clasico“ pakeitė savo nusistatymą.

Nors iš pradžių buvo teigiama, kad mačas sostinės „Siemens“ arenoje sekmadienį vėl vyks be „B tribūnos“ skanduočių, nes „Ryto“ gerbėjai žadėjo toliau protestuoti prieš, jų nuomone, neadekvačias LKL ir šalies policijos priemones, situacija paskutinę akimirką pasikeitė.

„Mes sugrįžtam! Visi į „B tribūną“! Pastarosiomis dienomis situacija pasikeitė ir visos suinteresuotos pusės šiandien pasiekė kompromisą aktualiais klausimais“, – brūkštelėjo aktyviausi „Ryto“ fanai.

Gausiai susirinkusi „B tribūna“ be keiksmažodžių išsilaikė neilgai – antroje dvikovos pusėje jau skambėjo įprastos varžovus ir jų sirgalius įžeidžiančios skanduotės, dėl kurių prieš metus ir kilo daugiausiai diskusijų. Prakeiksmus savo varžovams iš Kauno vilniečiai iš tribūnos svaidė ir po rungtynių, kurioje užsibuvo dar gerą pusvalandį.

„Apie kompromisus su „Ryto“ sirgaliais negaliu komentuoti, tačiau LKL susirinkime kalbėjome apie jų dalyvavimą rungtynėse. Ne pirmas toks atvejis. Taip, šįmet pirmas, nes buvo pirmos tokios rungtynės. Tokie dalykai būna „Ryto“ – „Žalgirio“ derbiuose, kitur tokių nepasitaiko, keiksmažodžiai ir įžeidžiančios skanduotės kitur nenaudojamos“, – kalbėjo R. Brazauskas.

„Betsafe-LKL“ generalinis direktorius pabrėžė, kad dabar procedūros aiškios: „Varžybų direktorius gauna ataskaitas, yra mūsų darbuotojai, kurie buvo arenoje. Varžybų direktorius priima sprendimus, o galimybės yra trys: pirma – palikti, kaip yra; antra – įspėjimas; trečia – piniginė bauda klubui. Koks bus sprendimas, paaiškės artimiausiu metu“.

Romualdas Brazauskas

Laukiamiausiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse Kauno „Žalgiris“ (5/1) svečiuose įveikė Vilniaus „Rytą“ (6/1) 84:72. Tai buvo pirmasis Donaldo Kairio auklėtinių pralaimėjimas šį sezoną.

Galima prisiminti, kad „B tribūna“ itin nesvetingai sutiko buvusį savo numylėtinį Mareką Blaževičių. Vilnių į Kauną praėjusią vasarą iškeitusiam 19-mečiui vidurio puolėjui buvo skirtas pašiepiantis transparantas ir skanduotės „klounas“, nors ant parketo „Žalgirio“ naujokas sekmadienį nė nežengė.

Tiesa, arenoje tvyrojusios emocijos patiems rungtynių dalyviams suteikė papildomą adrenalino dozę.

„Nepamenu, kada tiek „Ryto“ fanų buvo mūsų rungtynėse. Pas juos dabar toks pakilimas, ir mums nuo to tik smagiau žaisti, priešprieša didesnė. Smagu tokioje atmosferoje žaisti ir dar smagiau laimėti“, – pakomentavo žalgirietis Marius Grigonis.

Krepšinio rungtynės ir gausiai į jas leidžiami žiūrovai įsisiautėjant antrai koronaviruso pandemijos bangai didelį nepasitenkinimą kelia socialinėje erdvėje. Juo labiau, kad tiek filmuotoje medžiagoje, tiek fotografų užfiksuotuose kadruose pasitaiko matyti netaisyklingai kaukes dėvinčių ir socialinės distancijos nesilaikančių sirgalių.

„Žiūrovų klausimu antradienį organizuojame valdybos posėdį internetu. Kalbėsime apie tai nepaisant to, kokias naujienas Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) skelbs pirmadienį. Patys iniciuojame šį susirinkimą-diskusiją. Norime išgirsti visų klubų vadovų nuomonę. Aišku, SAM sprendimus vykdysime nediskutuodami“, – kalbėjo R. Brazauskas.

Paklaustas, ar „Betsafe-LKL“ vadovo nuomone krepšinio rungtynėse yra užtikrinamos visos apsaugos priemonės dėl COVID-19, lygos generalinis direktorius atsakė teigiamai.

„Manau, kad užtikrinamos. Didžioji žmonių dauguma laikosi rekomendacijų ir yra sąmoningi, bet tai tikrai nėra 100 procentų. Yra žmonės, kurie susidariusią situaciją vertina kitaip ir ne visiškai supranta, kokie gresia pavojai“, – pastebėjo jis.

R. Brazauskas patikino, kad sezonas bus tęsiamas toliau, net jei bus priimtas sprendimas vykdyti rungtynes be žiūrovų: „Tikrai nesiruošiame nieko stabdyti, visos rungtynės vyks pagal tvarkaraštį“.

Sekmadienio „Ryto“ ir „Žalgirio“ rungtynėse sostinėje apsilankė 4376 žiūrovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)