Po sekmadienio vakarą Vilniuje sužaistų rungtynių „Betsafe-LKL“ čempionate nepralaimėjusių komandų neliko – iki tol be kluptelėjimų žengęs „Rytas“ (6/1) turėjo pripažinti nugalėtojo titulą ginančio „Žalgirio“ (5/1) pranašumą – 72:84 (24:16, 18:18, 10:28, 20:22).

Nors dar pirmajame kėlinyje nuo varžovų buvo pabėgęs 15 taškų (22:7), „Rytas” savo padiktuoto tempo ilgainiui neatlaikė. Jei pirmoje rungtynių pusėje vilniečiai „Žalgirį“ vis dar buvo išmušę iš komforto zonos ir dažnai vertė atlikti ne visai paruoštus metimus iš tolimos distancijos (42:34 po 20 min.), trečiajame kėlinyje vaizdas aikštėje tarsi apsivertė aukštyn kojomis.

Nors tritaškiai ir toliau išliko vienu iš pavojingiausių „Žalgirio“ ginklų, kauniečiai vis dažniau ėmė rasti kelių ir į baudos aikštelę, o „Ryto“ puolimas absoliučiai užstrigo. Trečiojo kėlinio viduryje kiekviena šeimininkų ataka į svečių gynybą ėmė atsimušti kaip į sieną, o „Žalgirio“ gretose taškus stabiliai rinko kas netingėjo ir iš kur netingėjo – Marius Grigonis, Thomas Walkupas, Joffrey Lauvergne ir kiti.

5 minučių atkarpą „Rytas“ pralaimėjo 2:20, o „Žalgiris“ per tą laiką įgijo 12 taškų pranašumą (50:62). Ketvirtasis kėlinys tapo formalumu – svečiai ramiai išsaugojo ir net padidino savo persvarą.


„Manau, kad buvo visai įdomios rungtynės – pradžia mums buvo tikrai gera, pasiėmėme energiją iš fanų, iš tos arenoje tvyrojusios atmosferos (oficialiais duomenimis, rungtynes „Siemens“ arenoje stebėjo 4376 žiūrovai, – red. past.). Gerai išnaudojome viską – puolime judėjo kamuolys, labai gerai atakavome baudos aikštelę, susikūrėme metimų ir neblogai gynėmės. Deja, trečiame kėlinyje truputį kietesnė „Žalgirio“ gynyba išmušė mus iš vėžių. Jie ėmė kiečiau gintis, privertė mus klysti ir, kas blogiausia, privertė mus abejoti. O viena iš mūsų pagrindinių užduočių šiose rungtynėse buvo neabejoti ir atakuoti“, – spaudos konferencijoje dėstė D. Kairys.

„Žalgiris“ varžovus šiose rungtynėse privertė prasižengti 26 kartus ir metė 25 baudas (pataikė 19), o „Rytas” išprovokavo 17 pražangų metė tik 10 baudų (pataikė 8). „Ryto“ treneris pripažino, kad tai buvo viena iš pagrindinių pralaimėjimo priežasčių.

„Kuo kietesnė gynyba, tuo reikėjo agresyviau atakuoti, uždirbti baudų, ypač varžovams keičiantis ginamaisiais. „Žalgiris“ tai išnaudojo, provokavo pražangas, o mes – ne. Praradome iniciatyvą ir varžovai sulig kiekviena ataka jautėsi vis geriau, – teigė D. Kairys. – Brangiai mums kainavo ir klaidos aikštės viduryje arba jo neperėjus. Iš to turime mokytis ir tokių klaidų išvengti, jei norime įveikti stipresnius varžovus.“

Beveik nepastebimas šiose rungtynėse buvo garsiausias „Ryto“ krepšininkas Andrew Goudelockas. Amerikietis snaiperis mačą baigė su 4 taškais, kuriuos visus pelnė ketvirtajame kėlinyje, kai rungtynių baigtis jau buvo nulemta. Snaiperis realizavo 2 iš 4 dvitaškių, pro šalį skriejo abu tolimi metimai.

„Jis neišsimetė labai daug metimų. Varžovai buvo susikoncentravę ties juo, bet galėjome ir mes patys daugiau geresnių derinių pasirinkti, išleisti Andew iš užtvaros ir leisti išsimesti“, – komentavo treneris.

Pirmąją dvikovą „Žalgirio“ treneriui Martinui Schilleriui pralaimėjęs D. Kairys savo debiutą tokio lygio rungtynėse vertino dviprasmiškai.

„Kaip ir minėjau, galėjo būti ir geriau. Bet esu patenkintas, kad atidavėme jėgas – manau, kad galime žaisti kur kas geriau. Matome, kad galime žaisti. Kai kurias atkarpas apskritai sužaidėme gerame lygyje. Bet dar yra ką tobulinti, ir laiko mes turime. Būtent tą ir darysime“, – dėstė D. Kairys, kurio treniruojamas „Rytas“ ateinančią savaitę debiutuos FIBA Čempionų lygos rungtynėse – antradienio vakarą namuose priims Atėnų „Peristeri“ ekipą iš Graikijos.

„Rytas“ šiose rungtynėse vertėsi be traumuoto aukštaūgio Martyno Echodo ir į Lietuvą dar neatvykusio senegaliečio puolėjo Maurice'o Ndouro.

„Ndouras yra Senegale, vis dar laukia europietiškos vizos. Laukia jis, laukiame ir mes. O dėl Martyno – po traumos praėjo trys su puse savaitės, pasveikimo prognozė buvo 4-5 savaitės“, – pažymėjo D. Kairys.

„Žalgiriui“ rungtynėse Vilniuje padėti negalėjo po operacijos sveikstantis Patricio Garino ir Achilo sausgylės skausmus jaučiantis Martinas Gebenas.

Pažymėtina, kad „Žalgiris“ šiose rungtynėse tritaškius metė dažniau nei dvitaškius. Kauniečiai realizavo 13 iš 29 (45 proc.) tolimų metimų ir 13 iš 23 dvitaškių (57 proc.).

„Rytas” savo ruožtu iš 23 tritaškių pataikė 8 (35 proc.), o iš 33 dvitaškių tikslą pasiekė 20 (61 proc.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)