Daugiau nei savaitę rungtynių nežaidęs „Rytas“ galėjo kruopščiau pasirengti LKL lyderių mūšiui, ir mačo pradžioje atrodė, kad namų darbai gali duoti vaisių.

Nesužaidus nė dviejų min. Martinas Schilleris sukvietė auklėtinius neplanuotam pasitarimui, šeimininkams spurtavus 7:0.

Vienu metu „Rytas“ galėjo mėgautis net 15 taškų persvara, tačiau po pertraukos sostinės ekipa išsikvėpė. 14:0 trūktelėję svečiai trečią kėlinį laimėjo 28:10, ir daugiau Donaldo Kairio auklėtiniams užmegzti artimos kovos nebepavyko.

Tad iš kelerius metus neregėtą intrigą žadėjusių prognozių pasitvirtino tik dvi.

Abiejose aikštės pusėse gynyba dominavo prieš puolimą. Nerasdamos atvirų kelių prie varžovų krepšio komandos dažniau klydo nei rezultatyviai dalinosi kamuoliu, taip pat šūvius iš toli rinkdavosi ne ką rečiau nei dvitaškius.

Ir daugiau nei krepšinio grožio aikštėje buvo įtampos bei nervų. Paskutinėmis sekundėmis aistros išsiliejo Thomasui Walkupui be reikalo sustabdžius nieko nebelėmusį varžovų antpuolį nesportine pražanga – dėl to pasipiktinusį Dovį Bičkauskį teko raminti tiek saviems, tiek svetimiems.


„Pradžioje varžovai žaidė labai greitai. Visiškai nesusitvarkėme su gynėjų prasiveržimais į baudos aikštelę. Po pertraukos šią problemą sprendėme šiek tiek geriau“, – komentavo M. Schilleris.

„Pirma pusė buvo labai bloga, viena prasčiausių šiame sezone. Neapsigynėme vienas prieš vieną, praleisdavome taškų paprastose situacijose. Tai reikia taisyti, dar daugiau dirbti, kažką keisti.

Vėliau nebeleidome jiems bėgti, įvėlėme į klampesnį žaidimą. Tuomet jie pasimetė, ėmė žaisti po vieną, mėtė sunkius metimus, o mes perėmėme keletą kamuolių“, – pridūrė rezultatyviausiai nugalėtojų ekipoje žaidęs Marius Grigonis (13 taškų).

„Žalgiris“ pralaimėjo kovą „po lenta“ 23:30, bet sėkmingiau provokavo pražangas. Prie baudų metimų linijos kauniečiai lankėsi 25 kartus, o „Ryto“ atstovai – 10.

Įdomu, jog svečiai tritaškių (13/29) metė daugiau nei dvitaškių (13/23), nors būtent priekinėje linijoje prieš mačą buvo galima įžvelgti daugiau žalgiriečių pranašumų.

Kodėl ypač pirmoje akistatos dalyje auklėtiniai lėtai rinko taškus iš baudos aikštelės, sunku pasakyti ir M. Schilleris.

„Kartais efektyviau kamuolį išmesti iš baudos aikštelės, bet iš tiesų, nežinau, kaip atsakyti. Tikrai nebūtinai visada tritaškių mesime daugiau nei dvitaškių, bet mums yra visiškai normalu dažnai atakuoti iš toli, jei tik žaidėjai būna laisvi. Tik tai nereiškia, kad mes forsuojame tolimus metimus“, – aiškino M. Schilleris.

Jis buvo patenkintas gynyba prieš vos 4 taškus pelniusį Andrew Goudelocką, nors M. Grigonis neslėpė, jog garsiausiam „Ryto“ naujokui komandos žaidimo plane išskirtinio dėmesio nebuvo skirta.

„Dengėme jį kaip kiekvieną metiką, nepasakyčiau, kad buvo didelis akcentas“, – atviravo gynėjas.

Mačą „Siemens“ arenoje stebėjo 4,4 tūkst. žiūrovų.

Prieš rungtynes nesutarimus su LKL ir policija išsprendusi bei į savo įprastą vietą grįžusi „Ryto“ aktyviausių aistruolių „B tribūna“ nesvetingai sutiko buvusį numylėtinį Mareką Blaževičių.

Vilnių į Kauną praėjusią vasarą iškeitusiam 19-mečiui vidurio puolėjui buvo skirtas pašiepiantis transparantas ir skanduotės „klounas“, nors ant parketo „Žalgirio“ naujokas sekmadienį nė nežengė.

O dvikovai įsibėgėjus pasigirdo ir necenzūrinės skanduotės Lietuvos čempionų atžvilgių, anksčiau užtraukusios Vilniaus klubui pinigines baudas.

„Nepamenu, kada tiek „Ryto“ fanų buvo mūsų rungtynėse. Pas juos dabar toks pakilimas, ir mums nuo to tik smagiau žaisti, priešprieša didesnė. Smagu tokioje atmosferoje žaisti ir dar smagiau laimėti“, – pakomentavo M. Grigonis.

Martinas Schilleris

„Daug girdėjau apie šių rungtynių atmosferą – nors viruso pavojus neleido užpildyti tribūnų sausakimšai, ji vis tiek buvo fantastiška“, – pirmu įspūdžiu pasidalino prie „Žalgirio“ vairo vasarą stojęs M. Schilleris.

Šeimininkai sekmadienį vertėsi be susižeidusio Martyno Echodo ir į Lietuvą dar neatvykusio paskutinio naujoko Maurice'o Ndouro, „Žalgiriui“ trūko traumuotų Martino Gebeno ir Patricio Garino.

Kauniečiai „Rytą“ LKL pirmenybėse įveikė 14 kartų iš eilės. Paskutinę pergalę principinių varžovų akistatoje vilniečiai šventė 2018 metų birželį.

Kitą antradienį „Rytas“ turėtų debiutuoti FIBA Čempionų lygoje namų dvikova su Atėnų „Peristeri“ (Graikija), tuo metu „Žalgiris“ dar laukia žinių dėl ketvirtadienio išvykos į koronaviruso užkrato apimto Vilerbano ASVEL (Prancūzija) tvirtovę.

Infekcija įsimetė ir į būsimų „Žalgirio“ varžovų LKL stovyklą – jau pranešta, kad po savaitės turėjusios vykti rungtynės su Klaipėdos „Neptūnu“ nukeliamos dėl dviejų teigiamų testų uostamiesčio ekipos gretose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)