Pirmą kartą klupelėję kauniečiai prarado vienvaldžio Eurolygos lyderio statusą, kuriuo dabar dalijasi su „Barcelona“ ir Miuncheno „Bayern“.

Tarsi sužeistas žvėris į Vilnių atsliūkinęs „Žalgiris“ (4/1) sekmadienį darys viską, kad uždėtų apynasrį šiemet dar niekieno nesutramdytam sostinės vilkui – gaivališką puolimą demonstruojančiam absoliučiam LKL lyderiui „Rytui“ (6/0).

Jei juodai-balti-raudoni visus savo varžovus drasko į skutelius aršiomis atakomis (vid. net po 99,5 taško per mačą), tai žaliai-balti pirmiausia remiasi elitinės gynybos gniaužtais (praleidžia viso labo po vid. 64 taškus).

Kaip atrodys dviejų tokių skirtingų krepšinio filosofijų susidūrimas „Siemens“ arenoje? Prognozių yra daug ir įvairių: nuo humoristo Justino Jankevičiaus akiplėšiškų +26 taškų „Rytui“ – iki savo paties kailiu lietuviškąjį „El Clasico“ ne sykį patyrusio Edgaro Ulanovo aiškios preferencijos „Žalgiriui“.

„Tai bus įtemptos rungtynės – kaip senais gerais laikais“, – neabejoja Jonas Mačiulis.

Įtemptos siužeto veiksmo trilerio tikisi ir treneris Dainius Adomaitis bei komentatorius Vaidas Čeponis. Pokalbis su jais – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“.



– Dainiau, sekmadienį – nauja nesenstančios LKL klasikos serija: „Rytas“ prieš „Žalgirį“. Kaip manote, pirmaujanti Eurolygos komanda nugalės FIBA Čempionų lygos atstovą ar šį kartą gali laukti ir netikėta baigtis?

– Šiandieninėje situacijoje didžiausias klaustukas yra pats „Rytas“. Kokiu stiliumi žaidžia ir kaip atrodo prieš stiprius varžovus „Žalgiris“, mes jau matėme ir tos informacijos turime daug.

O „Ryto“ žaidimą vertinti tik iš LKL – sunku. Tuo labiau, kad ne tik mano, bet ir daugelio kitų nuomone, šių metų LKL yra tikrai susilpnėjusi. Įdomu, kaip tas vilniečių agresyvumas ir uraganinis puolimas funkcionuos prieš solidžią gynybą.

– Vaidai, LKL čempionate „Rytas“ prieš „Žalgirį“ nėra laimėjęs jau bemaž dvejus su puse metų – nuo 2018-ųjų birželio. Per tą laiką vilniečiai tarpusavio akistatose su kauniečiais patyrė 13 nesėkmių iš eilės. Kada ši serija baigsis?

– Negalima lyginti to, kas buvo. Abi komandos šiemet – smarkiai pasikeitusios, su naujais treneriais, todėl viskas prasideda iš naujo.

Manau, kad jei „Rytas“ turėtų sveiką Martyną Echodą ir Maurice'ą Ndourą, tikrai būtų pajėgus mesti labai rimtą iššūkį „Žalgiriui“. Bet aš vis tiek prognozuoju, kad vilniečiai sekmadienį užkurs pirtį. Sakyčiau, kad šitos rungtynės gali susiklostyti nenusakomai.

– Dainiau, žalgiriečiai pasirengti principiniam mūšiui su rytiečiais turėjo porą dienų. Ar tai pakankamas laiko tarpas?

– Teko matyti beveik visų Eurolygos komandų žaidimą, tai „Žalgiris“ fizine prasme, tuo, kaip juda aikštelėje, atrodo kaip vienas geriausių klubų. Dėl to jiems nebus jokių problemų. Be to, žalgiriečiai žaidžia savo sistema vienodai prieš visus varžovus, o pakeisti mažas detales ir atgauti jėgas to laiko tikrai užteks.

Krepšininkams patinka žaisti kuo daugiau rungtynių, o ne treniruotis, tai čia bėdų nebus. Iš kitos pusės, gal kaip tik įdomiau bus tai, kokius „Rytas“, turėdamas tiek daug laiko, paruoš siurprizus „Žalgiriui“.

– Vaidai, kuo „Rytas“, be namų aikštelės, dar gali nustebinti „Žalgirį“, kokius kozirius turi?

– Jeigu žiūrėtume į pozicijas, vilniečiai trečiojoje turi Arną Butkevičių, o „Žalgiriui“ trūksta tikro lengvojo krašto. Bet A. Butkevičius nežaidžia nugara į krepšį, skirtingai nei koks Nikola Kaliničius, todėl kaip jį tą kozirį panaudoti? Poziciniame puolime veidu į krepšį Arnas kalnų irgi neverčia.

Kitas dalykas – labai stipri šeimininkų gynėjų linija. Individualiu mesitriškumu išsiskiria Andrew Goudelockas, o atletiškumu – Demetriusas Jacksonas.

Karštas „Ryto“ ir „Žalgirio“ kautynių aptarimas – jau pirmadienį 13 val. „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)