Antrąjį kėlinį 30:13 laimėję katalonai trečiajame ketvirtyje triuškino principinius varžovus 50:27, tačiau šie rungtynių pabaigoje pakilo į lemiamą šturmą. Pablo Laso kariauna sugebėjo priartėti 69:74, tačiau laiko išsigelbėti neužteko.

„Reikia pasveikinti vaikinus už pirmąją mačo pusę, tačiau yra dalykas, kurio nesuprantu: žaidžiame prieš principinius varžovus ir turime žaisti iki galo. Šios rungtynės yra gera pamoka, kuri tobulins mūsų mentalitetą.

Iki pertraukos žaidėme geriausią sezono krepšinį. Esu laimingas dėl pergalės, bet turime būti protingesni. Negalime tikėtis, kad tokia komanda kaip „Real“ nedarys pakeitimų turėdama 20 taškų deficitą. Nereikia stebėtis, kad tokioje situacijoje varžovai pradeda žaisti agresyviau.

Per pertrauką rūbinėje kalbėjome, kad turime būti pasiruošę viskam. Vis dėlto viena yra kalbėti, o kita – teisingai daryti dalykus aikštelėje. Šaunu, kad atsilaikėme. Pergalė yra pergalė. Esu labai laimingas ir noriu skirti šią pergalę sirgaliams, kurie šįkart negalėjo būti su mumis arenoje.

Mes tobulinsime žaidimą ir tęsime darbus. Darbo dar liko labai daug“, – po pergalės prieš „Real“ dėstė Š. Jasikevičius.

„Barcelonai“ pergalę garantavo lemiamu metu keturis taškus paeiliui pelnęs Sergi Martinezas. Žaisti negalintį Nikola Mirotičių pavaduojantis 21 metų 202 cm ūgio ispanas sužaidė karjeros mačą Eurolygoje – per 31 minutę pelnė 7 taškus ir atkovojo 9 kamuolius.

„Nuo tada, kai atvykau į Barseloną, niekada nemačiau Sergi pavargusio. Jis yra užsispyręs ir sunkiai dirbantis žaidėjas. Penkis mačus žaidžiame be Mirotičiaus, o Sergi per šį laikotarpį demonstravo stabilumą. Jis dare tai, ką tokioje situacijoje turi daryti kiekvienas jaunas krepšininkas.

Esu labai dėl jo laimingas. Kai į rikiuotę sugrįš Mirotičius, turėsiu galvos skausmą, nes reikės galvoti, kaip suteikti daugiau šansų Sergi“, – sakė Š. Jasikevičius.

Tuo metu “Real” vairininkas P. Laso pripažino, jog katalonai šįkart buvo gerokai pajėgesni.

„Pirmoje dalyje žaidėme blogai, o antroje pakeitėme gynybos sistemą. Tai leido mums priartėti, tačiau to nepakako“. „Barcelona“ krepšininkai buvo geresni beveik visais aspektais. Šiame lygyje privalu išlaikyti stabilumą visas 40 minučių, o mes to nepadarėme“, – apgailestavo specialistas.

„Barcelona“ kitą savaitę Eurolygoje žais dar vieną principinį mūšį – penktadienį svečiuose susitiks su Ispanijos čempione Vitorijos „Baskonia“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)