Eurolygos penktojo turo rungtynėse „Barcelona“ varžovus pranoko 79:72 (18:14, 30:13, 16:25, 15:20).

Pagal pergales Š. Jasikevičiaus treniruojama komanda pasivijo taip pat po 4 kartus laimėjusius Kauno „Žalgirio“ ir Miuncheno „Bayern“ klubus. Šios komandos yra turnyro lentelės viršūnėje, o „Real“ sau nebūdingai turi vos vieną pergalę ir murkdosi apačioje.

„Barcelona“ susitikime su „Real“ dar turėjo verstis be Nikolos Mirotičiaus, neseniai pasveikusio po koronaviruso infekcijos, bet negalėjusio žaisti dėl Eurolygos COVID-19 reglamento niuansų.

Nepaisant to, šeimininkai iniciatyvą į savo rankas čiupo dar pirmajame kėlinyje, o netrukus apskritai ėmė triuškinti be minties ir lėtai žaidusius svečius iš Madrido. Antrą kėlinį Š. Jasikevičiaus auklėtiniai laimėjo 17 taškų persvara ir po 20 min. pirmavo 48:27.


Po ilgosios pertraukos „Real“ pavyko pagreitinti žaidimą, o tai davė vaisių – baigiantis trečiajam kėliniui iš triuškinamos „Barcelonos“ persvaros jau tebuvo likę 10 taškų (60:50), o ketvirtajame skirtumas po Facundo Campazzo metimo sumažėjo iki vienženklio (64:56).

Pabudęs ir įsismaginęs Sergio Llullas priešpaskutinę minutę atsilikimą apskritai sumažino iki 5 taškų (74:69) ir galutinai sugrąžino intrigą, bet lemiamu momentu „Barcelonos“ gretose svarbius taškus pelnė 21-erių talentas Sergi Martinezas, o paties S. Llullo mestas tritaškis nuo lentos išsisuko iš lanko.

„Nežinau, kodėl žaidėjai nustebo, kad „Real“ po pertraukos sugrįžo su visai kita energija. Jie sau negali leisti pralaimėti tokiu būdu, tai principinės rungtynės. O „Real“ – pajėgus varžovas. Bet kuriuo atveju, esu labai patenkintas, nes visgi tai yra „El Clasico“, kurį mes laimėjome“, – po mačo teigė Š. Jasikevičius.

Rezultatyviausias „Barcelonos“ gretose buvo 15 taškų pelnęs Kyle'as Kuričius (2/3 dvit., 2/3 trit., 5.5 baud., 14 min.). 14 taškų pridėjo Brandonas Daviesas, 13 – Cory Higginsas, 8 – Alexas Abrinesas, 7 – Rolandas Šmitas.

„Real“ 14 taškų surinko Trey Thompkinsas, 13 – Alberto Abalde, 9 – S. Llullas, 8 – Usmanas Garuba.

Kitą savaitę Eurolygoje „Barcelonos“ laukia dar viena akistata su Ispanijos klubu, kuriam neseniai buvo pralaimėta Ispanijos čempionate. Š. Jasikevičius su auklėtiniais viešės Vitorijoje ir sutiks „Baskonia“ ekipai atstovaujančius tautiečius Roką Giedraitį ir Tada Sedekerskį.

Eurolygos turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)