Mačas, kuris nepaisant prastėjančios epidemiologinės situacijos Vilniuje bus žaidžiamas su žiūrovais, vyks „Siemens“ arenoje (pradžia – 17 val.).

Penktadienio pavakarę „Ryto“ klubas organizavo konferenciją žiniasklaidai per „Zoom“ platformą – taip buvo vengiama tiesioginio kontakto tarp klubo atstovų ir žurnalistų.

Visgi šis bendravimo būdas tarp „Ryto“ vyriausiojo trenerio Donaldo Kairio ir žiniasklaidos buvo ganėtinai ribotas – strategui klubo atstovas perdavė toli gražu ne visus užduotus klausimus, o iškalbumu prieš kamerą nespinduliavo ir pats „Ryto“ treneris.

„Žalgirio“ komanda gerina savo žaidimą su kiekviena diena, kiekvienomis rungtynėmis. Yra pakankamai disciplinuota ir puolime, ir gynyboje, – kalbėdamas apie varžovus nedaugžodžiavo D. Kairys, o paklaustas apie galimus „Žalgirio“ pranašumus lyginant su praėjusiu sezonu jis gūžtelėjo pečiais. – Sunku apie pranašumą kalbėti – pamatysime, ar jis apskritai yra, ar jis bus. Manau, kad dabar žaidėjai šiek tiek drąsesni, laisvesni, greičiau meta neįgydami to vadinamojo užtikrinto pranašumo prieš varžovą, kaip mes buvome įpratę matyti ankstesniame „Žalgiryje“.

Šiuo metu „Rytas“ yra vienvaldis LKL turnyro lentelės lyderis – laimėjo visas 6 žaistas rungtynes. „Žalgiris“ yra pasiekęs 4 pergales per 5 mačus ir užima antrąją vietą. „Rytas“ rungtynėse su kauniečiais versis be traumuoto Martyno Echodo ir į Lietuvą dar neatkeliavusio senegaliečio Maurice'o Ndouro.

„Nežinome, kada jis galės prisijungti, nėra aišku, ar galės dalyvauti kitos savaitės FIBA Čempionų lygos rungtynėse. Situaciją kasdien vertiname iš naujo, o sekmadienio rungtynėms, be abejo, turime pasiruošę žaidimo planą be jo“, – tvirtino D. Kairys.

„Žalgiris“ savo ruožtu su „Rytu“ žais po patirto pirmojo pralaimėjimo Eurolygoje – ketvirtadienio vakarą kauniečiai 82:94 nusileido Valensijos „Basket”. Žalgiriečiai toliau yra priversti kautis be po operacijos sveikstančio argentiniečio Patricio Garino, nėra aišku, ar galės rungtyniauti Achilo sausgyslės skausmus pajutęs Martinas Gebenas.

Mintimis, ar plintant koronavirusui yra saugu žaisti arenoje su žiūrovais, D. Kairys nepasidalijo – šis klausimas jam nebuvo perduotas.

Rungtynes bus galima stebėti per Delfi TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)