Bumerangu Lietuvos čempionų pirmoje rungtynių dalyje iššautą tritaškių salvę grąžinusi Valensijos ekipa Kaune triumfavo 94:82.

Antrą dvikovos pusę svečiai laimėjo net 57:37.

„Ypač pirmame kėlinyje „Žalgiris“ žaidė pasitikėdamas savo jėgomis, itin efektyviai atakuodamas iš toli. Bet išgyvenome tą atkarpą žinodami, kad turime pasitempti gynyboje.

„Žalgiris“ buvo gerai pasiruošęs pulti prieš mūsų gynybą, bet po pertraukos ji buvo mažiau nuspėjama. Tuo pačiu ir patys pradėjome sėkmingiau atakuoti. Nebesileidome išstumiami iš pozicijų ir susikūrėme geresnių progų metimams. Apskritai per treniruotes pastarąją savaitę smarkiai pagerinome savo išsidėstymą aikštėje“, – džiaugėsi J. Ponsarnau.

49-erių treneris buvo taip įsitraukęs į žaidimą, kad, regis, nepastebėjo, jog kova jau baigta.

Likus žaisti 2 sek. iki finalinės sirenos ispanas paprašė sutaupytos minutės pertraukėlės, nors „Valencia“ jau pirmavo 12 taškų skirtumu.

Paskutinis Klemeno Prepeličiaus tritaškis skriejo pro šalį, o J. Ponsarnau po to trumpai šnektelėjo su savo tiesioginiu oponentu iš „Žalgirio“ Martinu Schilleriu.

„Atsiprašau dėl paskutinės pertraukėlės. Bet jos paprašiau, nes labai gerbiu „Žalgirį“. Konkuruojame su jais turnyro lentelėje, ir kiekvienas taškas čia gali būti svarbus. Atrodo, kad „Žalgirio“ treneris neįsižeidė dėl mano sprendimo“, – spaudos konferencijoje po rungtynių sakė J. Ponsarnau.

„Valencia“ strategas taip pat savotiškai pasiteisino dėl savo komentaro, išsakyto dar prieš kelionę į Lietuvą.

Panašiai kaip prieš savaitę čia viešėjęs Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija) vairininkas Erginas Atamanas, J. Ponsarnau reiškė nepasitenkinimą dėl to, jog Nemuno saloje susirenka 5 tūkst. sirgalių minia, tuo metu daugumoje kitų Eurolygos arenų jų įleidžiami tik keli šimtai arba tribūnos būna visai tuščios.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Ketvirtadienį specialistas teigė, jog tautiečių žiniasklaida jį citavo ne visai tiksliai.

„Aš labai laimingas, kad žaidėme tokioje atmosferoje. Net būnant priešininku labai gražu matyti gyvas tribūnas. Tačiau atsakau tik už tai, ką kalbu, o ne tai, ką parašo žurnalistai.

Tuomet sakiau, jog situacija nėra adekvati, nes mes patys namuose negalime žaisti su tokiu sirgalių užnugariu. Bet gyvename keistais ir sunkiais laikais, todėl sprendimai kartais irgi turi būti atitinkami. Toks gyvenimas, ir mes turime prisitaikyti. Aš nesiskundžiau, tik konstatavau, kokia yra situacija“, – patikino J. Ponsarnau.

Po ketvirtadienio akistatos bendras komandų tarpusavio dvikovų rezultatas dabar yra 6:2 „Valencia“ naudai. Praėjusiame sezone ispanai Kaune taip pat laimėjo rezultatu 86:82.

„Žalgiris“ po savaitės turėtų keliauti į Prancūziją, jei tik Vilerbano ASVEL per tą laiką išsivaduos iš koronaviruso pančių.

„Valencia“ laukia viešnagė Maskvos CSKA (Rusija) tvirtovėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)