Spalio 1 d. prasidėjusiame reguliariajame Eurolygos sezone visos planuotos rungtynės buvo sužaistos tik pirmuose dviejuose turuose.

Vėliau iš rikiuotės koronavirusas išvedė Vilerbano ASVEL (Prancūzija), Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija) ir Berlyno ALBA (Vokietija) klubus.

Didesnių ar mažesnių rūpesčių COVID-19 jau pridarė pusei Eurolygos ekipų, tad nėra priežasčių manyti, jog panašūs atvejai nesikartos.

Barselonoje (Ispanija) įsikūrusi Eurolygos vadovybė kol kas turi surasti naujas datas 7 mačams, bet kas bus, jei jų skaičius toliau augs?

Pagal atnaujintą turnyro saugumo protokolą, rungtynes galima nukelti ne daugiau trijų kartų. Tačiau toks apribojimas gali neapsaugoti nuo gresiančio chaoso.

Mat viruso pakirstos komandos atideda savo mačus ir nacionalinėse lygose. Susikaupus kritinei nesužaistų rungtynių masei, kalendorius gali tiesiog perkaisti.

Dėl to, remiantis „El Espanol“ publikacija, tarp Eurolygos klubų vadovų stiprėja nuomonė, jog antrasis reguliaraus sezono ratas gali būti nesužaistas, laisvas datas išnaudojant nukeltoms dvikovoms.

Panašu, jog abejonės dėl sezono likimo prasismelkė ir tarp žaidėjų.

„Visi į rūbinę atėjo kaip į šventę, kaip į kažkokį balių. Turėdami užduotis, kurias reikia padaryti, bet kartu akcentuodami, jog reikia mėgautis šia diena. Juk negali žinoti, ar pabaigsime sezoną“, – praėjusią savaitę sakė Kauno „Žalgirio“ gynėjas Marius Grigonis.

„El Espanol“ pažymi, jog nacionalinių pirmenybių atžvilgiu antro rato atsisakymas būtų humaniškiausias pasirinkimas.

Galimas ir kitoks – „burbulo“ – scenarijus. „El Espanol“ teigimu, tokiu atveju realiausia, jog komandos susiburtų Kelne (Vokietija), kur gegužės pabaigoje turėtų vykti finalo ketverto turnyras.

Kita vertus, Eurolyga jau surengė priešsezoninius keturių komandų turnyrus Kaune ir Valensijoje – pastarojoje praėjusią vasarą taip pat buvo sėkmingai „išpūstas“ Ispanijos ACB lygos baigiamojo turnyro „burbulas“.

Tačiau kad ir kokį miestą pasirinktų Eurolyga, tai reikštų tiesioginę konfrontaciją su nacionaliniais čempionatais. Mat klubai turėtų trauktis iš savo šalių pirmenybių arba pastarųjų formatą reikėtų keisti iš esmės.

Mažiausiai tikėtinas pernykštis įvykių posūkis – Eurolyga iš paskutiniųjų stengsis pabaigti sezoną, mat nutraukti jį antrus metus iš eilės reikštų visišką fiasko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)