Į „Cido“ areną atvyksta Antverpeno „Telenet Giants“ ekipa, kuri taip pat pralaimėjo pirmuosius tris mačus ir yra identiškoje situacijoje, kaip ir panevėžiečiai.

Įdomu tai, kad šiuo metu Christophe‘o Beghino auklėtiniai žaidžia tik Europos taurėje, kadangi Belgijos pirmenybės nevyksta dėl koronaviruso situacijos ir startuos tik lapkričio pirmąjį savaitgalį.

„Lietkabelis“ turi nesuvestų sąskaitų su „Telenet Giants“ klubu, kadangi su juo dukart susitiko FIBA Čempionų lygoje 2018–2019 m. sezone ir tuomet varžovams namie nusileido 87:91, o išvykoje pralaimėjo 64:70. Iš tuometinės sudėties Belgijos komandoje liko buvęs „Šiaulių“ puolėjas Davidas Dudzinskis, Dennisas Donkoras ir Vrenzas Bleijenberghas.

Neabejotinu „Telenet Giants“ lyderiu šiuo metu yra Kennethas Smithas. 27 metų 191 cm ūgio amerikietis žaidžia net po 32 minutes, įmeta 13,3 taško, atkovoja 2,7 kamuolio, atlieka po 5 rezultatyvius perdavimus ir renka 15,7 naudingumo balo. Jam geriausiai talkina Ibrahimas Faye (11,3 tšk.), Stephaunas Branchas (11 tšk.) ir jau minėtas kapitonas D.Dudzinskis (10,3 tšk.).

„Lietkabelio“ treneris-skautas Laimonas Eglinskas teigė, kad visas žaidimas sukasi aplink įžaidėją K.Smithą bei svarstė, kas yra geriau – žaisti tik Europos taurėje ar dviem frontais.

– Kokį žaidimą propaguoja „Telenet Giants“?

– Išskirčiau Smithą, aplink kurį sukasi visas žaidimas. Tai yra žmogus, kuris visą laiką būna su kamuoliu ir organizuoja visą žaidimą – visa komanda seka paskui jį. Ekipa rungtyniauja gana patrauklų krepšinį, ieško daug įdomių momentų, kai nutraukia derinį ar įkerta laiku bei efektingai užbaigia ataką. Galėčiau išskirti ir centrą Ibrahimą Faye, kuris yra 209 cm ūgio, bet labai mobilus. Silpniau žaidžia nugara į krepšį, bet prieš lėtesnius oponentus gali ir veidu į krepšį sužaisti, ir iš toliau pataikyti.

– Matoma aiški atskirtis tarp startinio penketuko ir atsarginių žaidėjų minučių. Tai reiškia, kad labai aiškiai sudėlioti vaidmenys?

– Taip, jie turi pagrindinius žaidėjus. Kitas aspektas – rungtyniauja tik Europos taurėje ir nereikia skirstyti krūvių bei taupytis. Visi žino savo vietas ir tai duoda naudos.

– O labiau privalumas ar trūkumas, kad kiti žaidžia po du susitikimus per savaitę, o „Telenet Giants“ – tik po vieną?

– Yra ir pliusų, ir minusų. Kai turi vienerias rungtynes, gali skirti daugiau laiko pasiruošimui, gali daugiau nustebinti varžovus, kai įvedi kažkokias naujoves. Kita vertus, rungtyniaujant po du mačus žaidėjai greičiau pradeda jausti vienas kitą, gerėja susižaidimas.

– Žvelgiant į „Telenet Giants“ tritaškių pataikymą, jis nesiekia net 30 proc. Ar tai yra viena iš silpnesnių oponentų vietų?

– Jie daugiau akcentuoja žaidimą baudos aikštelėje. Pagrindinis įžaidėjas Smithas mėgsta veržtis į dešinę ir tada tik žiūri, kur numesti kamuolį. Tie patys perimetro žaidėjai yra aštresni, o ne tik stovi ties tritaškiu ir laukia metimo. Tikrai komanda turi žaidėjų, galinčių įmesti tritaškius.

Primename, kad šį sezoną į Europos taurę sugrįžęs „Lietkabelis“ visas trejas pirmas rungtynes pralaimėjo skaudžiai ir netgi beviltiškai. Namie 61:76 nusileista Bolonijos „Virtus“ ir 76:105 pralaimėta Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“, išvykoje 57:82 – „AS Monaco“ krepšininkams.

Europos taurės C grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)