Spalio 22 dieną neįvyks Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Milano „Armani“ dvikova. Rusijos klubas paprašė atidėti mačą dėl sudėtingos situacijos komandoje – nepavyks registruoti minimalaus reikalaujamo žaidėjų skaičiaus – 8.

Anksčiau jau buvo skelbta, kad „Zenit“ klube – koronaviruso protrūkis.

Tą pačią dieną nebus žaidžiamos ir rungtynės Berlyne tarp vietos ALBA ir Vitorijos „Baskonia“ su Roku Giedraičiu ir Tadu Sedekerskiu. Atidėti dvikovą paprašė ALBA klubas dėl komandai taikomo karantino.

Berlyno klubas po Eurolygos viešnagės Maskvoje iš pradžių paskelbė apie vieną teigiamą koronaviruso testą, o antradienį tokių jau buvo 5.

Taip pat spalio 23 dieną neįvyks Stambo „Anadolu Efes“ ir Vilerbano ASVEL rungtynės. ASVEL ekipoje nustatyta daug teigiamų COVID-19 testų, dvikovai nepavyks registruoti mažiausiai 8 žaidėjų.

Į koronaviruso plitimą reaguojantys Eurolygos vadovai nutarė pakeisti turnyro reglamentą. Patvirtinta nauja taisyklė, kuri leis lanksčiau nukėlinėti rungtynes. Skelbiama, kad nuo šiol aštuonių sveikų krepšininkų neturinčios arba karantinuotis priverstos komandos vienas rungtynes galės perkelti tris kartus.

Iki šiol aštuonių sveikų krepšininkų registruoti negalinčioms ekipoms buvo numatyta skirti techninius pralaimėjimus 0:20.

Techninių pralaimėjimų galimybė išliks ir toliau. Jie bus skiriami tokiu atveju, jei klubams nepavyks suderinti nukeliamo mačo datos arba viršijus maksimalų nukeliamų rungtynių skaičių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)