Beviltiškai Europos taurės turnyre atrodantys panevėžiečiai kol kas yra vieninteliai, kuriems šį sezoną pavyko įveikti Kauno „Žalgirį“.

Tuo metu Antano Sireikos treniruojami šiauliečiai šiemet pergalės dar neragavo – pralaimėjo visus pirmus šešis mačus. Tiesa, komandą šią savaitę sustiprino patyrę Mindaugas Lukauskis ir Gediminas Orelikas.

Šiauliečiai laikėsi tik pirmame kėlinyje, po kurio „Lietkabelis“ visiškai perėmė iniciatyvą į savo rankas. Paulius Valinskas, Gytis Masiulis ir Gabrielius Maldūnas padėjo atitrūkti (39:26), o skirtumas galiausiai pasiekė jau 19 taškų – 47:28.

„Šiaulių“ situacija negerėjo, Vytenio Lipkevičiaus tritaškiai „Lietkabelio“ skirtumą didino (57:36), tačiau savo bandymą realizavo ir G. Orelikas. Jis trečio kėlinio viduryje pelnė pirmuosius savo taškus, vėliau stojo mesti baudų ir iš viso surinko 5 per pusę minutės – 46:62. Daugiau „Šiauliai“ atsitiesti neįstengė ir panevėžiečiai laimėjo be problemų.

Šio sezono „Betsafe-LKL“ debiutavęs ir po pertraukos į krepšinį grįžęs G. Orelikas iš viso surinko 5 taškus, atkovojo kamuolį, atliko 9 perdavimus, 2 sykius prasižengė, išprovokavo 5 pražangas ir surinko 6 naudingumo balus. Tiesa, taiklumas šlubavo – pataikytas 1 tritaškis iš 8, pramesti 3 dvitaškiai. Žaidė jis 28 minutes.

„Šiauliuose“ pirmą mačą sužaidęs M. Lukauskis per 19 minučių pelnė 10 taškų (2/2 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai), 2 sykius suklydo, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, 2 kartus prasižengė bei surinko 9 naudingumo balus.

„Lietkabelyje“ dviženkliu rezultatyvumu pasižymėjo šeši žmonės: P. Valinsko sąskaitoje 22 taškai (9 atk. kam., 28 naud. balai), Margirio Normanto – 15, Gyčio Masiulio – 13 (8 atk. kam.), V. Lipkevičiaus (4/6 tritaškiai) ir G. Maldūno – po 12, Marino Maričiaus – 11.

„Šiauliams“ 20 taškų surinko Elvaras Fridrikssonas (4/6 tritaškiai), 11 – Arminas Urbutis, 9 – Martynas Varnas.

100 taškų ribą panevėžiečiai peržengė pirmąsyk sezone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)