Vilniečiai šiuo metu yra vienintelė pralaimėjimo kartėlio dar nepatyrusi komanda – Donaldo Kairio auklėtiniai iškovojo visas šešias pergales ir užtikrintai žygiuoja priekyje.

Tuo metu klaipėdiečių situacija šiuo metu yra daug sunkesnė: pajūrio komanda turnyrą pradėjo dviem pergalėmis, tačiau vėliau krito į duobę ir šiuo metu yra pralaimėjusi jau keturis sykius iš eilės – Panevėžio, Prienų, Utenos ir Vilniaus atstovams.

Vilniečiai užfiksavo didžiausią šio LKL sezono pergalę. Prieš tai rekordas priklausė Kauno „Žalgiriui“, kuris 33 taškų pranašumu pranoko Alytaus „Dzūkiją“ ir „Šiaulius“.

Pirmaisiais smuikais „Ryto“ komandoje griežė klaipėdiečiai Mindaugas Girdžiūnas ir Arnas Butkevičius. Jie pelnė atitinkamai 16 ir 13 taškų.

Svečiams pergalę garantavo nuostabus tritaškių pataikymas (15/26, 57 proc.).

„Rytas“ atliko 29 rezultatyvius perdavimus, o pasižymėti spėjo visi komandos nariai.

„Neptūno“ gretose naudingiausias buvo Tadas Pažėra – 14 taškų ir 17 naudingumo balų.

Atvykėliai iš sostinės greitai leido „Neptūnui“ pajusti, ką reiškia kovoti prieš dar nenugalėtus. Beveik po 100 taškų per 5 rungtynes metęs „Rytas“ pirmajame kėlinyje demonstravo eilinį uraganinio puolimo pavyzdį (26:15).

18 tritaškių vien per pirmuosius du kėlinius išmetę klaipėdiečiai nesuderino taikiklio, o „Rytas“ rado vis naujų puolimo lyderių (49:35).

Po pertraukos 13:3 spurtavę vilniečiai siuntė į nokdauną šeimininkus (62:38). „Neptūnas“ ir toliau sunkiai tvarkėsi su buvusiais klubo žaidėjais A. Butkevičiumi ir M. Girdžiūnu, o Vilniaus ekipos pranašumas nekėlė klausimų (73:47).

Formalumus ketvirtame kėlinyje sutvarkę vilniečiai vienu metu pirmavo net 40 taškų ir šventė daugiau nei užtikrintą pergalę.

„Neptūnas“: T. Pažėra 14 (4 atk. kam., 4 rez. perd.), Evaldas Šaulys, Matas Jogėla ir Aidas Einikis po 6 taškus.

„Rytas“: M. Girdžiūnas 16 (5 rez. perd., 19 naud. bal.), A. Butkevičius, Andrew Goudelockas (3/4 tritaškiai) ir Chrisas McColloughas po 13 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)