Traumų ir koronaviruso išguldyti Rusijos atstovai, kurie prieš porą dienų po garbingos kovos 85:94 nusileido Madrido „Real“, ir vėl savo gretose teturėjo penkis sveikus pagrindinės sudėties žaidėjus, ant vienos kojos pastatytą Sergejų Karaiovą ir kelis jaunimo komandos atstovus.

Esant tokioms aplinkybėms Rimas Kurtinaitis buvo priverstas aikštėje visas 40 minučių be keitimo išlaikyti Joną Jerebko, tik pusę minutės poilsio duoti Viačeslavui Zaicevui (39 min. 30 sek.) ir net 36 min. suteikti Devinui Bookeriui.

Natūralu, kad antroje mačo pusėje daug daugiau jėgų išsaugoję baskai, kuriems, beje, Eurolygoje tai buvo vienintelis mačas šią savaitę, trečią ir ketvirtą kėlinius laimėjo kone dvigubai – 42:24.

Karjeros rekordus gerinę šeimininkų vedliai Rokas Giedraitis (20 taškų, 30 naud. bal.) ir Achille Polonara (20 taškų, 27 naud. bal.) kartu surinko daugiau naudingumo balų nei visa „Chimki“ komanda – 57 prieš 56.

Šiemet pergalės skonio Eurolygoje dar nežinantys chimkiečiai lieka paskutinėje, 18-oje, turnyro lentelės vietoje. Šis faktas paskatino R. Kurtinaitį spaudos konferencijoje po rungtynių pasisakyti itin išsamiai.

„Pirmiausia noriu pasisakyti apie mūsų komandą. Sunku septyniese žaisti Eurolygoje, ypač po skrydžio su keliais persėdimais. Suprantama, kad po 30 min. mes pavargstame ir rezultatas yra toks, koks yra.

Kitas dalykas – kai kurios komandos šią savaitę apskritai nežaidė rungtynių. O mes užvakar taip pat septyniese dar kovėmės su „Real“. Žaisti du Eurolygos mačus su vienos dienos pertrauka turint 6-7 krepšininkus yra neįmanoma. Ką aš galiu pasakyti savo žaidėjams? Tik padėkoti už rungtynes, nors ir pralaimėjome -17 taškų skirtumu.

Rezultatas manęs nedžiugina, bet mes privalėjome žaisti, kadangi kitu atveju, Eurolyga gali sustoti. Tai – problema. Kita vertus, jei yra taisyklės, jos turi būti vienodos visoms komandoms. Mes vargstame septyniese, o kai kurie klubai, kaip kada „Baskonia“, prieš dvi dienas net nežaidė. Mes negalėjome jiems pasipriešinti. Ant atsarginių žaidėjų suolo pasodinome traumuotus žaidėjus tik dėl gražaus vaizdo ir gausesnės komandos iliuzijos.

Dar vienas ne mažiau svarbus momentas: žaidžiant šešiese-septyniese yra didelė tikimybė gauti traumą. Nieko čia nepadarysi, mes vis tiek žaidžiame, pralaimime ir galvojame apie kitas rungtynes. Galbūt kas nors grįš į sudėtį išsigydęs koronavirusą ir mes atrodysime kažkiek geriau, tačiau dabar mums paprasčiausiai trūksta jėgų ir energijos, kad galėtume dalyvauti tokio lygio varžybose.

Kiekvieną vasarą Eurolyga organizuoja komandų trenerių susitikimą, kuriame mes kalbame apie turnyro lygį. Bet jeigu dabar pažiūrėtumėte į mūsų žaidimą, sunkiai galėtumėte pasakyti, kad jis prisideda prie krepšinio populiarinimo. Eurolyga liepia mums žaisti, todėl mes pasikvietėme tris jaunimo komandos žaidėjus. Jiems tai labai gera patirtis. O kas gi mums, treneriams, daugiau lieka?

Šiuo metu neturime septynių geriausių savo žaidėjų ir patys matote, kad mūsų rezultatas Eurolygoje – 0/4. Kas žino, gal tikrasis sezonas mums prasidės tik nuo kitos savaitės? Bet ir tuomet bus nelengva, nes žaidėjams, kurie sugrįš į rikiuotę, trūks praktikos. Pavyzdžiui, Stefanas Jovičius yra iškritęs du mėnesius. Jų sportinė forma bus kaip grįžus po vasaros atostogų, todėl tikrai prireiks laiko ją atgauti. Ir visgi aš esu laimingas, kad Eurolyga startavo ir mes žaidžiame – tai daug geriau nei išankstinis praėjusio sezono nutraukimas“, – sakė Kurtis.

Jo auklėtiniai kitą penktadienį namuose priims Tel Avivo „Maccabi“ kolektyvą (1/3).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)