Nors CSKA gretos ir toliau lieka kiek išretintos koronaviruso, galutinis rungtynių rezultatas vis tiek vadintinas netikėtu – maskviečiai patyrė pralaimėjimą 88:93 (19:17, 32:30, 14:21, 23:25).

Tai buvo pirmas Eurolygos istorijoje ALBA laimėtas mačas prieš CSKA krepšininkus.

Tris kėlinius lygiai vykusiose rungtynėse ALBA aukštesnę pavarą įjungė prasidėjus lemiamam ketvirčiui. Po tritaškių serijos Berlyno komanda įgijo dviženklę persvarą – 67:77.

Dimitriui Itoudžiui paprašius minutės pertraukėlės, CSKA pabandė kilti į šturmą ir keletą sykių sumažino atsilikimą iki dviejų taškų, bet pasivyti varžovų taip ir nebeįstengė.

Pergalę baudų metimais įtvirtino itin aktyviai paskutiniame kėlinyje žaidęs ir ALBA ekipą paskui save tempęs Maodo Lo. Iš viso šiose rungtynėse Vokietijos krepšininkas pelnė 15 taškų, tačiau nugalėtojų gretose nebuvo rezultatyviausias. Ilgą laiką CSKA į neviltį varė italų talentas Simone Fontecchio, surinkęs 20 taškų (7/11 dvit., 2/5 trit.). Marcuso Erikssono sąskaitoje 13, Peytono Sivos – 12, o Luke'o Sikmos – 11 taškų, 9 atkovoti kamuoliai ir 5 rezultatyvūs perdavimai.

CSKA komandai, kuri vis dar verčiasi be Nikolos Milutinovo, 27 taškus pelnė kartais net ir kosminius metimus pataikydavęs Mike'as Jamesas (7/10 dvit., 4/8 trit.), Willas Clyburnas pridėjo 25 taškus (5/8 dvit., 4/6 trit.). Tornikės Šengelijos sąskaitoje – 9 taškai ir 7 atkovoti kamuoliai.

CSKA koją šį kartą pakišo klaidos – maskviečiai prarado net 18 kamuolių (ALBA – 11). Pažymėtina, kad Maskvos komanda pataikė net 50 proc. tritaškių (12/24), bet dažnai pasitaikęs techninis brokas sukliudė kovoti dėl pergalės. ALBA savo ruožtu pataikė 11 iš 32 tritaškių.

Rungtynės Maskvoje vyko su žiūrovais – jų „Megasport“ arenoje buvo kiek daugiau nei 3 tūkst.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)