Eurolygos ketvirtose rungtynėse ketvirtadienį Š. Jasikevičiaus auklėtiniai dvigubą savaitę baigė pergale po pratęsimo 97:89.

„Varžovai žaidė su didele energija. Jie žaidė labai gerą krepšinį. PAO turi kelis žaidėjus, kurie gali pataikyti ir sudėtinga prieš juos gintis, – kalbėjo Š. Jasikevičius. – Iki šio momento mums labiausiai rūpėjo mūsų komandinės filosofijos vystymas, gerų įpročių skiepijimas ir, jei įmanoma, prigriebti kelias pergales einant šiuo keliu. Tačiau svarbiausia šiuo metu išlikti sveikiems“.

Ir tęsė: „Šiandien netekome dar dviejų žaidėjų. Tai, ką dabar darome, darome dėl ateities ir, kai visi grįš į aikštę, norime žaisti savo geriausią krepšinį. Eurolygoje visos rungtynės yra sunkios. Tokios rungtynės kaip su „Panathinaikos“ mūsų laukia per artimiausius 10 mėnesių ir Eurolygoje ir ACB lygoje. Tai tikrai ne staigmena mums“.

Lietuvio treniruojami katalonai charakterį pademonstravo per pratęsimą, kai lemiamais momentais žaidė šaltakraujiškai ir tiksliai.

Komandai daug naudos davė buvęs žalgirietis Brandonas Daviesas, per 29 min. aikštėje pelnęs 20 taškų (7/8 dvitaškiai, 6/6 baudos) ir surinkęs 25 naudingumo balus.

„Tai buvo sunki kova. Pirmoje dalyje ne viskas klostėsi mūsų naudai, tačiau išsprendėme savo problemas ir iškovojome pergalę už mūsų traumuotus žaidėjus, – kalbėjo vidurio puolėjas. – Rungtynėse buvo sunkių akimirkų, tačiau mes surėmėme pečius ir kartu atlaikėme. Tai labai svarbu“.


Graikijos čempionams neįmenama mįsle tapo Cory Higginsas. Amerikietis per 33 min. pelnė 24 taškus, atkovojo 7 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 26 naudingumo balus.

„Varžovai savo fiziškai kietu žaidimu pradžioje buvo pranašesni, o mes per daug verkšlenome dėl visko, įskaitant ir mane, – kalbėjo „Barelonos“ lyderis. – Antroje dvikovos dalyje labiau susikoncentravome, patys buvo „pasistumdėme“ aikštėje, nekreipėme dėmesio į teisėjus ir rūpinomės tik krepšiniu. Tai nėra lengva. Mums trūksta pagrindinių žaidėjų, tačiau vietoje jų puikiai pasirodė kiti. Tai tik parodo, kokią puikią komandą turime“.

Rungtynėse negalėjo žaisti Nikola Mirotičius ir Victoras Claveras, dvikovos metu susižeidė Alexas Abrinesas. Nepaisant to, „Barcelona“ iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės prieš „Panathinaikos“. Tarpusavio rungtynėse nuo 2000 metų katalonai pirmauja pagal pergales 24-13.

„Panathinaikos“ strategas Georgios Vovoras sakė, kad žaidėjmas kalbėjo apie koncentraciją ir kovą aikštėje visas 40 minučių: „Kaip matėte kovojome net 45 minutes, nes varžovai – labai gerai komanda. Sugebėjome išsaugoti intrigą, tačiau mažos detalės, nedideli dalykai neleido mums laimėti šių rungtynių“.

Kitose rungtynėse spalio 23 dieną „Barcelonos“ laukia „El Classico“ mūšis su Madrido „Real“, o „Panathinaikos“ spalio 22 dieną namie žais su Stambulo „Fenerbahče“ ir Edgaru Ulanovu.

Standings provided by SofaScore LiveScore