Ketvirtadienį Lietuvos čempionai puikiai pataikė, gerai dalinosi kamuoliu ir stropiai gynėsi. Rezultatas kalba pats už save – pirmajame Eurolygos namų mače kauniečiai 89:73 pamokė Stambulo „Anadolu Efes“ didmeistrius.

M. Grigoniui ketvirtosios sezono rungtynės buvo prasčiausios – 50 proc. tikslumu atakavęs gynėjas pelnė 12 taškų ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus, tačiau padarė 5 klaidas ir surinko tik 4 naudingumo balus.

Vis dėlto tai, regis, nė kiek nepritemdė pakilios 26-erių žalgiriečio nuotaikos po dvikovos.

„Visi į rūbinę atėjo kaip į šventę, kaip į kažkokį balių. Turėdami užduotis, kurias reikia padaryti, bet kartu akcentuodami, jog reikia mėgautis šia diena. Juk negali žinoti, ar pabaigsime sezoną“, – skambios pergalės ir seniai regėtos 5 tūkst. žiūrovų minios sujaudintas kalbėjo M. Grigonis.

Jam pačiam nuostabu, kaip „Žalgirio“ gynyba užklumpa patyrusius priešininkus.

„Net nežinau, į ką mes varžovus įveliame, bet jie kartais nesupranta, per kur atakuoti. Nors turi daug gerų pasirinkimų. Pavyzdžiui, šiandien jie puolė į dviejų žmonių pusę, nežinojo, ką daryti, tuo ir sužaidėme“, – teigė krepšininkas.

M. Grigonis neslėpė kol kas nesusidaręs aiškios nuomonės apie Šarūną Jasikevičių Kauno ekipos stratego pareigose vasarą pakeitusio Martino Schillerio taktines schemas.

Žaidimo įkarštyje išlenda ir anksčiau iki automatizmo lavinti įpročiai.

„Pats pirmą kartą žaidžiu tokioje sistemoje. Bet kol kas ji veikia, ir dėl to smagu: dėl trenerio, dėl žaidėjų. Šiais metais žaidžiame su kitokia energija. Aišku, svarbu ir tai, kad yra nemažai senbuvių.

Negalima ir Šaro nepaminėti, vis tiek jis mums daug įdiegė. Dar ir dabar kartais išpildome detales, kurių reikalaudavo Šaras. Nenorėčiau taip sakyti, bet Šaras dar su mumis, ir tas kokteilis mums labai gerai išeina“, – svarstė M. Grigonis.

Vis dėlto jis sutinka, jog dėl kelių pergalių „Žalgiris“ Eurolygos favoritu netapo, nors turnyro lentelėje šiuo metu ir puošiasi pirma vieta.

„Dar tik ketverios rungtynės sužaistos. Po poros kitų viskas gali apsiversti aukštyn kojomis. Aš pats puikiai suprantu, kokia realybė, tikrai nesakau, kad mes jau čempionai ar panašiai. Laukia daug sunkumų, tolimas kelias, kausis ir kitos komandos, kurios nėra kvailos, žiūrės, kaip mes žaidžiame. Bet kol kas šiai dienai viskas gerai“, – patenkintas gynėjas.

„Žalgiris“ ir toliau vertėsi be Patricio Garino, kuriam ketvirtadienį atlikta dar viena menisko operacija, mačui taip pat tradiciškai neregistruotas buvo Marekas Blaževičius.

„Anadolu Efes“ vis dar nesulaukė traumuoto rezultatyviausio praėjusio sezono Eurolygos žaidėjo Shane'o Larkino, trūko ir Dogušo Balbay.

Praėjusiame sezone „Anadolu Efes“ įveikė žalgiriečius tiek Stambule, tiek Kaune. Iš Lietuvos turkai iki šio mačo buvo išsivežę keturias pergales per paskutinius penkis susitikimus.

Apskritai pagal bendrą tarpusavio dvikovų balansą Eurolygoje „Žalgiris“ pirmauja 13:8.

Primename, kad ankstesnėse šios savaitės rungtynėse „Žalgiris“ svečiuose 75:69 nugalėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija), o „Anadolu Efes“ taip pat išvykoje 93:72 sutriuškino Berlyno ALBA (Vokietija).

Po savaitės Kauno ekipa priims „Valencia“ (Ispanija) klubą, turkai turėtų susitikti su koronaviruso protrūkio paralyžiuotu Vilerbano ASVEL (Prancūzija).
Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)