Ketvirtadienį žalgiriečiai pirmą sezono namų dvikovą pažymėjo triumfu 89:73.

M. Schilleris pradėjo rungtynes superintensyvia rotacija. Jau antro kėlinio pradžioje ant parketo pabuvojo visi 11 ekipos žaidėjų, neskaitant statisto vaidmenį atliekančio ir tik mačo pabaigoje nuo atsarginių suolo pakelto Karolio Lukošiūno.

Du sykius austras vienu ypu keitė net po tris krepšininkus.

Tokia pasiutpolkė labiau susuko galvas varžovams nei pačiam „Žalgiriui“, kuris iš toli pataikė dieviškai: tikslūs buvo pirmi penki tritaškiai. Vien per pirmą kėlinį šeimininkai atliko 9 rezultatyvius perdavimus, o iš viso – 26. Iki šios statistikos grafos komandos rekordo Eurolygoje pritrūko vos 3 perdavimų.

Šimtaprocentiniu pataikymu didžiąją mačo dalį išsiskyrė Nigelis Hayesas. Stabilumu atakuojant iš įvairių distancijų toli gražu nepasižymintis puolėjas bendrai surinko 17 taškų, be to, buvo vienodai naudingas gynyboje.

Atsakomąjį smūgį bandė vožtelti kartą „Žalgirį“ Kaune jau nuskandinęs Adrienas Moermanas – po dviejų iš eilės puolėjo iš Prancūzijos tritaškių „Anadolu Efes“ ėmė kvėpuoti į nugarą, o Krunoslavo Simono pastangomis ir išlygino rezultatą (35:35).

Tačiau tuomet žalgiriečiai spurtavo 11:0, atlaikė sunkias minutes trečiame ketvirtyje ir įgijo dviženklę persvarą, kurią pavertė kone triuškinančia paskutiniame kėlinyje.

„Pirmiausia, labai svarbu buvo stipriai pradėti rungtynes, nes „Anadolu Efes“ visuose ankstesniuose mačuose startuodavo būtent taip. Antra, tą patį reikėjo padaryti ir po didžiosios pertraukos, kad nepakartotume praėjusios dvikovos Belgrade klaidos. Esu patenkintas dėl žaidėjų koncentracijos šiais atsakingais momentais“, – komentavo M. Schilleris.

38-erių specialistui pačiam buvo sunku išsirinkti, kas šįkart lėmė teigiamą rezultatą: gynyba ar puolimas.

„Anadolu Efes“ yra žaidimo du prieš du meistrai, prieš šį jų ginklą labai sunku gintis. Bet pasistengėme, antroje mačo pusėje padarėme tam tikrų korekcijų, kurios irgi šiek tiek padėjo. Iš pradžių Thomasas Walkupas, o paskui ir Rokas Jokubaitis bei Lukas Lekavičius gerai stabdė Vasilije Micičių. Prieš jį stojo trys kūnai tam, kad gynyba nuolat būtų energinga.

O kai apsigini, visada lengviau pulti. Kita vertus, jeigu pataikai, viskas irgi atrodo lengva, gintis – taip pat. Šiandien gerai pataikėme nuo pat pradžių ir tai įnešė pasitikėjimo savimi“, – vertino austras.

Ypač pasitikintis atrodė N. Hayesas, kurį M. Schilleris ragino nesustoti.

„Belgrade jis atakavo jau maždaug 50 proc. tikslumu, taigi, padėjo pirmą žingsnį į priekį. Norint pakelti žaidėjo tikėjimą savo metimu, lemia du dalykai: jam reikia daug dirbti siekiant susikurti progą metimui, antra, kad tokiai progai pasitaikius atakuotų nedvejodamas. Antraip puolime turėtume silpnąją vietą. Nigelis turi žinoti, kad visada gali mesti būdamas nedengiamas“, – drąsino „Žalgirio“ treneris.

Trimis išvykomis Eurolygos sezoną pradėjęs „Žalgiris“ pirmą kartą pajautė savų sirgalių užnugarį, kurį ketvirtadienį sudarė apie 5 tūkst. žiūrovų.

Garsą ir vaizdą pustuštėje „Žalgirio“ arenoje M. Schilleris apibūdino žodžiu „fenomenalu“.

„Atrodė, kad fanų yra žymiai daugiau. Kadangi dėl saugumo reikalavimų jie išsiskirstę po tribūnas, vaizdas tikrai geras. O jausmas ir triukšmas arenoje – fenomenalūs. Kalbėjome rūbinėje, kad reikia pasinaudoti šia energija“, – šypsojosi M. Schilleris.

Delfi paklaustas, kiek keturios pergalės paeiliui pranoksta jo paties išankstinius lūkesčius, austras buvo kuklus.

„Esu naujas žmogus šiame turnyre. Taip pat ir LKL, kur mums rungtynės būna labai sunkios, varžovai gerai pasiruošę taktiškai, jiems vadovauja stiprūs treneriai. Eurolygoje išvis nėra ko kalbėti apie krepšinio kokybę. Todėl vienintelis mano lūkestis turi būti susijęs su artimiausia treniruote, artimiausiomis rungtynėmis“, – dėstė komandos vairininkas.

„Žalgiris“ ir toliau vertėsi be Patricio Garino, kuriam ketvirtadienį atlikta dar viena menisko operacija, mačui taip pat tradiciškai neregistruotas buvo Marekas Blaževičius.

„Anadolu Efes“ vis dar nesulaukė traumuoto rezultatyviausio praėjusio sezono Eurolygos žaidėjo Shane'o Larkino, trūko ir Dogušo Balbay.

Praėjusiame sezone „Anadolu Efes“ įveikė žalgiriečius tiek Stambule, tiek Kaune. Iš Lietuvos turkai iki šio mačo buvo išsivežę keturias pergales per paskutinius penkis susitikimus.

Apskritai pagal bendrą tarpusavio dvikovų balansą Eurolygoje „Žalgiris“ pirmauja 13:8.

Primename, kad ankstesnėse šios savaitės rungtynėse „Žalgiris“ svečiuose 75:69 nugalėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija), o „Anadolu Efes“ taip pat išvykoje 93:72 sutriuškino Berlyno ALBA (Vokietija).

Po savaitės Kauno ekipa priims „Valencia“ (Ispanija) klubą, turkai turėtų susitikti su koronaviruso protrūkio paralyžiuotu Vilerbano ASVEL (Prancūzija).

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)