Antradienio rungtynėse su Belgrado „Crvena Zvezda“ 19-metis įžaidėjas per beveik 30 minučių pelnė 9 taškus (3/6 dvitaškiai, 1/4 tritaškiai), atkovojo 6 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, dukart suklydo ir surinko 14 naudingumo balų. Jis aikštėje praleido ilgiausiai iš visų „Žalgirio“ krepšininkų ir apskritai ilgiausiai per visą savo karjerą Eurolygoje.

„Tikrai negalvojome, kad taip gerai atrodysime gynyboje. Visuomet reikia tikėtis pergalių, bet ir pats sunkiai įsivaizdavau, kad laimėsime tris kartus iš eilės, – mintimis po dvikovos Belgrade dalijosi R. Jokubaitis. – Rungtynių eigoje buvo sudėtinga žaisti, bet keitimo juk neprašysi, kai jų lyderį reikia gainiotis. Buvo sudėtinga, tačiau ir malonu tiek žaisti. 30 minučių ir LKL rungtynėse retai esu sužaidęs. Antroje mačo pusėje aikštėje buvau be beveik be keitimo, o tai man, kaip jaunam žaidėjui, tikrai prideda pasitikėjimo savimi“.

Jaunasis „Žalgirio“ talentas Belgrade „prižiūrėjo“ varžovų lyderį Jordaną Loydą, kuris iš viso surinko 19 taškų, bet iš žaidimo realizavo tik 6 iš 15 metimų.

„Sunku buvo, bet galvoju, kad tiek asmeniškai, tiek komandiškai prieš jį gerai žaidėme, – tęsė krepšininkas. – Jaučiu daug pozityvo mūsų komandoje, labai palaikome vieni kitus, daug kalbamės gynyboje. Kartais to ir reikia. Gynybą per treniruotes daug „šlifuojame“, analizuojame vaizdo medžiagą. Taip statome tą geresnę gynybą ir tikėkimės, ji nešlubuos ilgą laiką“.

Krepšininką gyrė ir žalgiriečių treneris Martinas Schilleris.

„Man reikia pasižiūrėti įrašą, bet aš pažymėčiau, kad Jokubaitis labai gerai tiko žaidimui prieš Loydą. Iš tikrųjų prieš tokį žaidėją gintis labai sudėtinga.

Neplanavau, kad Rokas žais tiek ilgai. Žinoma, minutės yra svarbu, ypač per dvigubas savaites. Nesinori, kad krepšininkas rungtyniautų ilgiau nei 30 minučių. Bet jeigu rungtynės to reikalauja, tai reikia daryti. Mes ne kompiuteriai, kur tu gali įvesti skaičius. Tiesiog tokia buvo rungtynių eiga. Pirmoje pusėje jis labai gerai puolė, be to, jutome, kad jis geriausiai tinka gintis prieš Loydą“, – dėstė M. Schilleris.

"Crvena Zvezda" – "Žalgiris" statistika

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais ketvirtadienį Kaune. Varžovė – antradienį pirmą pergalę Eurolygoje iškovojusi Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa, atvykstanti be savo lyderio Shane'o Larkino. Tai bus pirmosios Lietuvos čempionų rungtynės šį sezoną Eurolygoje savo aikštėje.

„Visa Lietuva, Kaunas laukia tų rungtynių namie. 3 rungtynes žaidėme be žiūrovų, o dabar Kaune turėsime didelę savų fanų kariauną. Labai laukiame. Grįžtame namo su 3 pergalėmis, daug pozityvo, tikėkimės, pavyks ir namie tą pergalę paimti“, – vylėsi R. Jokubaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)