Žurnalistas Emilliano Carchia praneša, kad peterburgiečiai pirmadienį neišskrido į Ispaniją, kur jų laukia dvejos rungtynės.

„Zenit“ kreipėsi į Eurolyga su prašymu nukelti šiuos mačus, tačiau jokio atsakymo nesulaukė.

Koronavirusas nustatytas net 13 komandos narių. Tarp naujausiai užsikrėtusiųjų – krepšininkai Mateuszas Ponitka, Igoris Volčinas, Billy Baronas, Kevinas Pangosas, vyriausiasis komandos treneris Xavi Pascualis ir trys jo asistentai – Inigo Zorzano, Sergejus Vozniukas ir Jaroslavas Jalovčiukas.

Iš viso klube jau serga 8 žaidėjai, 4 treneriai ir masažuotojas.


Paskutines rungtynes „Zenit“ žaidė penktadenį, kai namuose su žiūrovais sugebėjo 74:70 patiesti Tomo Masiulio vadovaujamą „Barceloną“. Tose rungtynėse dalyvavo visas Sankt Peterburgo ekipos trenerių štabas ir visi minėtieji žaidėjai.

Jau anksčiau koronavirusas buvo diagnozuotas Austinui Hollinsui, Antonui Puškovui, Artūrui Gudaičiui ir Vladislavui Truškinui bei masažuotojui Andrejui Kozlovui, o ekipos treniruotės sustabdytos.

„Zenit“, kuris šiuo metu turi vos šešis sveikus žaidėjus, pagal tvarkaraštį antradienį įšvykoje turėjo žaisti su Vitorijos „Baskonia“, o ketvirtadienį – su „Valencia“.

Eurolyga jau patvirtino, kad šie mačai yra atšaukti ir neįvyks.

Pagal Eurolygos protokolą, jeigu komanda negali rungtynėms registruoti 8 žaidėjų grupės, jai yra įskaitomas techninis pralaimėjimas 0:20. Nekonkrečiai yra numatyti ir galimi rungtynių perkėlimo variantai.

„Zenit“ po dviejų turų yra viena iš penkių Eurolygos komandų, laimėjusių abejas žaistas rungtynes.

Peilio ašmenimis vaikšto ir Rimo Kurtinaičio treniruojamas Maskvos srities „Chimki“, į kurį įsisuko ir traumų virusas, ir koronavirusas.

Rungtynės su „Žalgiriu“ iš penktadienio buvo perkeltos į šeštadienį, tačiau galų gale „Chimki“ rungtynėms registravo 8 krepšininkus. Tiesa, Dairis Bertanis aikštėje taip ir nepasirodė, o septyniese žaidę Chimkų atstovai pralaimėjo 70:84.

Šis mačas „Chimki“ strategui R. Kurtinaičiui buvo tikras galvos skausmas, nes jam teko verstis be viso būrio savo auklėtinių: Janis Timma, Jevgenijus Voronovas, Maksimas Baraškovas, Jordanas Mickey ir Gregas Monroe – užsikrėtę COVID-19, Stefanas Jovičius, Aleksejus Švedas ir D. Bertanis – traumuoti, o Errickas McCollumas – karantine.

Skelbiama, kad chimkiečiai per šios savaitės dvikovas su Madrido „Real“ ir „Baskonia“ vėl turės remtis tais pačiais 7-8 sveikais žaidėjais.

Aleksejus Švedas (bckhimki.com nuotr.)

Problemų dėl koronaviruso turi ir Vilerbano ASVEL klubas, kuris per savaitgalio Prancūzijos čempionato rungtynes turėjo iš žaidimo skubiai išimti įžaidėją Norrisą Cole'ą.

Sužaidęs vos 40 sek. amerikietis buvo pakeistas ir paprašytas palikti salę – priežastis, rungytinių metu gautas teigiamas koronaviruso testo rezultatas.

Iš viso ASVEL klube yra fiksuoti keturi koronaviruso atvejai. Taip pat serga krepšininkai Kevarriusas Hayesas ir Matthew Strazelis bei treneris T. J. Parkeris.

ASVEL komanda, kuri pralaimėjo pirmąsias dvejas Eurolygos rungtynes, šią savaitę namuose turėtų priimti Atėnų „Panathinaikos“ ir Belgrado „Crveną zvezdą“. Su „Crvena zvezda“ antradienį svečiuose grumsis „Žalgiris“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)