Š. Jasikevičius paskutinį kartą „Barcelonos“ ekipai vadovavo per Eurolygos pirmojo turo mačą namie su Maskvos CSKA ekipa. Rungtynės vyko spalio pirmąją, tačiau po pergalingai pasibaigusio susitikimo treneriui iš Lietuvos teko atsiskirti nuo likusios komandos. Jam ir asistentui Dariui Maskoliūnui buvo diagnozuotas koronavirusas.

Vakar (sekmadienį) iš „Barcelonos“ stovyklos atkeliavo žinia, kad Šaras sugrįžta prie komandos vairo.

Paklaustas, kaip leido laiką ir jautėsi tuo metu, kai nebuvo su komanda, Š. Jasikevičius Ispanijos žiniasklaidai trumpai pasakojo: „Buvo dvi trys sunkios dienos, tačiau dabar viskas tvarkoje ir grįžtu į darbus. Iš esmės viskas tvarkoje, vėliau jaučiausi geriau ir buvau ramus.“

Neįsileidęs į ilgesnes diskusijas apie savo sveikatą, Š. Jasikevičius kalbą suko link laukiančių susitikimų.

„Valencia“ sužaidė keletą labai gerų rungtynių – tai komanda, kurios potencialas yra didžiulis. Ir faktas, kad mūsų laukia rimtas iššūkis. Šią savaitę turėsime net dvejas rungtynes, todėl reikės, kad savo maksimalų indėlį įneštų visi komandos nariai“, – „Mundo Deportivo“ cituoja Š. Jasikevičių.

Po išvykos į Valensiją, ketvirtadienį „Barcelona“ jau žais namuose – priims Atėnų „Panathinaikos“.

Primename, kad praėjusią savaitę „Barcelonos“ komandai per išvykos rungtynes su Sankt Peterburgo „Zenit“ vadovavo Š. Jasikevičiaus asistentas Tomas Masiulis. Katalonijos ekipa išvykoje patyrė pralaimėjimą 70:74 ir šiuo metu savo sąskaitoje turi vieną pergalę iš dviejų galimų.

Pažymėtina, kad po rungtynių su „Barcelona“ iš rikiuotės išgriuvo didelė dalis „Zenit“ klubo. Dėl koronaviruso infekcijos „Zenit“ jau penktadienį vertėsi be grupės krepšininkų (tarp jų – ir Artūro Gudaičio), o vėlų sekmadienio vakarą paskelbta, kad klube jau yra 13 koronaviruso atvejų.

Kol kas nėra aišku, kokį sprendimą dėl „Zenit“ dalyvavimo šios savaitės Eurolygos turnyre priims varžybų organizatoriai. Kol kas Sankt Peterburgo ekipa savo gretose turi tik sveikus 6 žaidėjus – pagal Eurolygos protokolą rungtynėms privaloma registruoti ne mažiau nei 8 žaidėjus. Kitu atveju komandos lauktų techninis pralaimėjimas 0:20.

„Visi esame atsidūrę sunkioje situacijoje dėl šių teigiamų testų kiekio – tiek varžovai, tiek mes. Žinoma, jaudinamės dėl savo sveikatos, tačiau, patikėkite, bandome saugotis kiek įmanoma daugiau“, – bendrą padėtį vertino „Barcelonos“ puolėjas Victoras Claveras, pats kurį laiką buvęs izoliacijoje dėl artimo kontakto su COVID-19 nešiotoju.

„Barcelonos“ komandoje šiuo metu yra vienas koronavirusu užsikrėtęs žaidėjas, tačiau klubas jo pavardės neįvardija.

Kauno „Žalgiris“ savo ruožtu antradienio vakarą išvykoje žais su Belgrado „Crvena Zvezda“, o ketvirtadienį Eurolyga pirmą kartą šį sezoną vyks Kaune – į Lietuvą atskris vieni iš sezono favoritų, tačiau kol kas stringantys Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkai.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)