Traumų ir koronaviruso išguldyta „Chimki“ ekipa buvo priversta žaisti turėdama tik pusę sudėties. Registruoti buvo aštuoni krepšininkai, o ant parketo galėjo išbėgti tik septyni – Sergejus Karasiovas, Viačeslavas Zaicevas, Jegoras Vialcevas, Sergejus Monia, Vladislavas Odinokovas, Devinas Bookeris ir Jonas Jerebko.

Namuose žaidę Rimo Kurtinaičio auklėtiniai priešinosi pirmajame ketvirtyje, tačiau vėliau pritrūkę jėgų paleido žalgiriečius toli į priekį ir sutriuškinimo išvengė tik ketvirtajame kėlinyje. Vienas „Chimki“ įkūrėjų ir buvęs treneris S. Jelevičius šias rungtynes pavadino absurdu.

„Savaime suprantama, kad žaidėjų trūkumas yra vienintelė mūsų pralaimėjimo priežastis. Kaip žaisti, kai sudėtyje yra tik 7 krepšininkai? Tai tiesiog yra neįmanoma. Eurolygos lygyje tai yra absurdas.

Nežinau, kaip jie žais kitą savaitę, nes nėra, kam pakeisti tuos, kurie žaisti negali. Tokioje situacijoje neutralizuoti esamų trūkumų nėra įmanoma“, – kalbėjo S. Jelevičius.

Specialistas pagyrė R. Kurtinaitį už pastangas rotuojant turimus žaidėjus. Du „Chimki“ nariai rungtyniavo po 37 minutes, vienas – 30, trys – po 26, o Eurolygoje debiutavęs 20-metis V. Odinokovas ant parketo praleido 18 minučių.

„Tvarkytis su tokia sudėtimi yra sudėtinga užduotis. Dabar visi žaidė beveik be keitimų. Prieš rungtynes reikia ruošti jų planą, tačiau ką gali planuoti su tiek žaidėjų? Nieko. Skylių tiesiog yra per daug“, – kalbėjo S. Jelevičius.

Dėl iškovotos pergalės šeštadienį nedžiūgavo ir „Žalgirio“ atstovai. 21 tašką pelnęs Marius Grigonis paklaustas apie pergalės priežastis teigė, kad jos yra akivaizdžios: „mūsų buvo dvigubai daugiau“.

Tuo metu Artūras Milaknis prasitarė, jog dėl pandemijos kylanti Eurolygos suirutė „Žalgiriui“ šį sezoną gali būti naudinga.

„Šį sezoną atsiminsime labai ilgai ir vaikams papasakojus jie tikrai nepatikės, bet reikia prisitaikyti, nes kitaip nebus. Reikia džiaugtis, kad krepšinis vyksta, ir, galbūt šita visa sumaištimi netgi pasinaudoti.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)