Pagal išankstinį planą mačas turėjo prasidėti penktadienį (spalio 9-ąją) 20 val., tačiau dėl susiklosčiusių aplinkybių oficialiai yra perkeltas į šeštadienio (spalio 10-osios) 20 val.

Oficiali to priežastis – koronaviruso išguldyta „Chimki“ komanda nesulaukia paskutiniųjų penktadienį atliktų COVID-19 testų rezultatų.

„Chimki“ penktadienio rytą sužinojo, kad COVID-19 užsikrėtė Gregas Monroe bei Maksimas Baraškovas, todėl ir likę žaidėjai turėjo testuotis papildomai.

Jau kiek anksčiau buvo sužinota, kad serga ir dar trys krepšininkai – Janis Timma, Jordanas Mickey bei Jevgenijus Voronovas.

Maža to, „Chimki“ komandai negali padėti ir traumas patyrę Aleksejus Švedas bei Stefanas Jovičius, o Errickas McCollumas turi izoliuotis.

Situacija tokia, kad dabar „Chimki“ savo sudėtyje turi tik 8 žaidėjus, kurie yra registruoti Eurolygoje ir teoriškai galėtų dalyvauti šeštadienio rungtynėse.

Tai – rusai Sergejus Karasiovas, Viačeslavas Zaicevas, Jegoras Vialcevas, Sergejus Monia, Vladislavas Odinokovas, latvis Dairis Bertanis, švedas Jonas Jerebko ir amerikietis Devinas Bookeris.

Būtent 8 žaidėjai yra minimalus krepšininkų skaičius, kuriuos pagal naująsias COVID-19 situacijos „padiktuotas“ Eurolygos varžybų vykdymo taisykles rungtynėms privalo registruoti komandos. Kitu atveju numatyta, kad 8 žaidėjų nesurinkusiai komandai yra įskaitomas pralaimėjimas 0:20.

Dublerių komandos žaidėjų, kurie oficialiai nėra registruoti Eurolygoje, į rungtynių su „Žalgiriu“ (ar bet kuria kita komanda) protokolą Rimas Kurtinaitis įtraukti negalėtų.

Taigi, „Chimki“ situaciją ir apskritai rungtynių likimą nulemti gali paskutinių koronaviruso testų rezultatai. Jeigu iš rikiuotės iškris dar bent vienas krepšininkas, o Eurolyga laikysis nustatytų taisyklių, „Chimki“ turėtų būti įskaitytas techninis pralaimėjimas. Tokiu atveju „Žalgiris“ į Lietuvą grįžtų netgi nežaidęs rungtynių.

Tiesa, nėra atmestinas variantas, kad Chimkų klubas rungtynėms bandytų registruoti kurį nors iš traumuotų krepšininkų.

Šiame kontekste paminėtinas „Barcelonos“ klubas. Jeigu „Chimki“ Eurolygoje registravo 15 (E. McCollumas dar neįrašytas į sąrašus), o „Žalgiris“ – 14 krepšininkų, Šarūno Jasikevičiaus treniruojama Barselonos ekipa į savo paraišką šiuo metu yra įtraukusi net 25 krepšininkus. 9 iš jų – 17-19 metų dublerių ekipos žaidėjai.

"Barcelonos" paraiška Eurolygoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)