„Žalgiris“ pirmajame Eurolygos ture 68:67 palaužė Pirėjo „Olympiakos“, o „Chimki“ krepšininkams prieš kitą Graikijos ekipą taip nepasisekė – prieš Atėnų „Panathinaikos“ po atkaklios kovos buvo pralaimėta 76:78.

R. Kurtinaitis viliasi, kad antrajame ture pavyks reabilituotis, o tai padaryti leis Rusijos komandai palankus „Žalgirio“ žaidimo stilius, kurį Kaune diegia naujasis treneris Martinas Schilleris.

„Seku Lietuvos krepšinio lygą ir žinau, kaip dabar žaidžia „Žalgiris“. Naujasis treneris Martinas Schilleris turi patirties JAV, o tai jaučiasi jo filosofijoje. Jei prie Šarūno Jasikevičiaus buvo akcentuojama gynyba ir nušlifuoti sprendimai puolime, dabar „Žalgiris“ žaidžia greitai ir laisvai.

Kauno komanda bando greitai užbaigti atakas, ilgų pozicinių atakų jų žaidime beveik nėra. Tai yra pavojinga, o mačas Pirėjuje parodė, kad komanda nepalūžta ir atsilikdama. „Žalgiris“ yra bene didžiausia šio sezono Eurolygos mįslė, nes niekas nežino, ko iš jo galima tikėtis.

Mums svarbiausia žiūrėti į save, turime spręsti savo problemas. Jei „Žalgiris“ nori rungtyniauti greitai, tebūnie. Mums į naudą, jei jie žais greitai. Mes mylime tokį stilių“, – kalbėjo R. Kurtinaitis, kurio treniruojamai komandai savų problemų tikrai netrūksta.

„Chimki“ į mūšį su „Žalgiriu“ stos net be šešių svarbių krepšininkų: Aleksejus Švedas ir Stefanas Jovičius yra traumuoti, Errickas McCollumas yra saviizoliacijoje, o Jordanas Mickey, Jevgenijus Voronovas ir Janis Timma – užsikrėtę koronavirusu.

„Mūsų situacija nesikeičia, planai yra tokie patys. Žais dažniau ant suolo sėdintys krepšininkai, kurie turės puikią progą įrodyti savo vertę. Rungtyniausime namuose, todėl sieksime tik pergalės“, – kalbėjo „Chimki“ vairininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)