„Negaliu įvertinti konkurentų, bet galvoju, kad mes turime geriausias sąlygas turėti burbulą Lietuvoje. Tiek Vilniui, tiek visai šaliai padėtume ekonominiu principu. Džiaugiamės, kad (Vilniaus) savivaldybė prisideda infrastruktūra, – „Basketnews.lt“ sakė M. Špokas. – Iš vyriausybės pirmą kartą nereikėjo prašyti jokios finansinės paramos, nes manome, kad viskas susigeneruos automatiškai. Iš vyriausybės prašėme tik vieno dalyko – tai COVID-19 testavimo. Jeigu (testavimas) būtų inicijuotas mūsų noru, tai būtų kaštai mūsų (LKF), nes visos komandos atvyktų prasitestavusios ir su neigiamais rezultatais, o (burbulo) eigoje, jeigu būtų noras atlikti testavimus iš valstybės pusės, tuomet susimokėti tektų jai. Jeigu tokią poziciją išreikštų FIBA, tuomet susimokėtų pati FIBA.

Taip pat turime išskirtines sąlygas. Kadangi reikalavimai šiai dienai yra aukštesni nei valstybėje, vadinasi, nė vienas krepšininkas ir organizacijos narys negalės išeiti į miestą. Burbulo dalyviai galės išvažiuoti tik į treniruotes ir rungtynes. Turėsime užtikrinti saugumą viešbučiuose, kuris bus praktiškai pilnai izoliuotas mūsų turnyro komandoms. Taigi, visi tokioje aplinkoje turės praleisti 7-8 dienas“.

Anot jo, pasirinktas Vilnius, nes „Žalgiris“ Kaune žaidžia Eurolygos rungtynes su „Zenit“, kita vertus FIBA reikalavimas yra, kad treniruočių bazė būtų išimtinai tik komandoms ir pašalinių žmonių pastate nebūtų.

M. Špokas įvardijo ir bendrą sumą – 280 tūkst. eurų, kurią didžiąja dalimi padengtų FIBA ir dalyvaujančios komandos.

Taip pat kol kas neaišku, ar rungtynės vyktų su žiūrovais. FIBA numato, kad tai sprendžia valstybė. Pagal šios dienos realijas būtų galima užpildyti pusę arenos – apie 6,5 tūkst. vietų.

Lietuva atrankos C grupėje sužaidė dvejas rungtynes ir turi vieną pergalę ir vieną pralaimėjimą savo sąskaitoje.

Lapkričio 26 dieną Dariaus Maskoliūno auklėtinių lauktų dvikova su Danija, o 29-ąją – su belgais, kuriems pralaimėjo išvykoje.

Kitais metais lietuviams liktų sužaisti dar dvejas atrankos rungtynes svečiuose. Vasario 19 dieną – su čekais, o 22-ąją – su danais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)