Baimindamasi pandemijos FIBA vadovybė nusprendė pakeisti Senojo žemyno čempionato kvalifikacijos tvarką ir siekdama sumažinti kelionių ir nereikalingų kontaktų skaičių pasekė NBA pavyzdžiu rungtynes rengti vienoje šalyje.

Anot FIBA vadovų, svarbiausi kriterijai renkantis burbulo šeimininkus bus sveikatos apsaugos standartai ir kelionių garantijos. Taip pat pirmenybė bus skiriama toms šalims, kurios artėjančiame lange abejas rungtynes turėjo žaisti namuose. Dariaus Maskoliūno auklėtiniai lapkričio 26 dieną namuose turėjo priimti Daniją, o po trijų dienų susikauti su Belgija, kuriai pirmose rungtynėse nusileido rezultatu 65:86.

LKF turi Lietuvos Respublikos Vyriausybės, švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, sveikatos apsaugos ministerijos bei Vilniaus miesto savivaldybės palaikymą organizuoti Europos čempionato atrankos burbulo kovas Vilniuje.

„Norime į Lietuvą pritraukti renginį, nes turime unikalią galimybę organizuoti vadinamą burbulą Vilniuje. Pirmiausia tai bus ekonominė nauda valstybei, o taip pat bus patogi lokacija žaidėjams grįžti ir žaisti namų arenoje. Manome, kad organizuodami šį atrankos langą Lietuvoje savo rinktinei suteiktume tam tikrą pranašumą, nes kitu atveju abejas rungtynes turėtume žaisti išvykoje. Taip pat apsaugotume krepšininkus nuo skrydžių ir galimų kontaktų. Vyriausybė ir kitos ministerijos uždegė žalią šviesą šiam planui.

Esame viską suderinę tiek su viešbučiu, tiek su „Siemens“ arena, todėl šiandien išsiuntėme visus reikalingus dokumentus. Ketvirtadienį lauksime FIBA sprendimo, kuriose šalyse vyks šie turnyrai. Viliamės, kad rungtynes galės stebėti ir sirgaliai, bet čia bus svarbiausia žiūrovų ir sirgalių sveikata – jei Vyriausybė priims atitinkamus sprendimus, rungtynės bus žaidžiamos už uždarų durų“, – teigė LKF generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas.

Kitose C grupės rungtynėse lapkričio 26 dieną Čekija susitiks su Belgija, o lapkričio 29 dieną Danija susikaus su čekais. Į pagrindinį turnyrą pateks trys geriausios kiekvienos grupės komandos. Senojo žemyno pirmenybės 2022 metais vyks Italijoje, Gruzijoje, Vokietijoje ir Čekijoje.