Finalo favorite laikyta turnyro šeimininkė AEK komanda pirmąjį kėlinį diktavo sąlygas aikštėje, tačiau antrojo ketvirčio viduryje spurtavę varžovai perėmė iniciatyvą į savo rankas ir jos nepaleido iki rungtynių pabaigos.

Burgoso ekipa laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 41:27, net dukart mažiau klydo nei AEK – 8:16 ir nepaprastai taikliai metė iš toli – pataikė net 17 tritaškių iš 35 (48,5 proc.).

J. Mačiulius Atėnų komandai per 19 min. pelnė 6 taškus (0/2 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai), atkovojo 3 kamuolius, kartą suklydo, perėmė kamuolį, kartą prasižengė ir surinko 4 naudingumo balus.

AEK ekipoje rezultatyviausiai žaidė Tyrese'as Rice'as ir Keithas Langfordas, pelnę atitinkamai 17 ir 11 taškų. 9 pridėjo Mattas Lojeski, po 8 – Linos Chrysikopoulos ir Marcusas Slaughteris.

Nugalėtojams 18 taškų surinko Thaddus McFaddenas, 15 – Omaras Cookas, 12 – Salvo Miquelis, po 11 – Vitoras Benite ir Alexas Renfroe.

Finalą Atėnuose gyvai žiūrėjo ir NBA MVP Giannis Antetokounmpo su savo broliu Thanasiu.

„Varžovai pataikė sudėtingus ir svarbius metimus. Jie agresyviai žaidė puolime, apskritai jie žaidė taip, kaip norėjo ir nusipelnė pergalės“, – kalbėjo T. Rice'as.

33 metų buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ įžaidėjas Graikijos žiniasklaidai patvirtino, kad su šiomis rungtynėmis planuoja baigti savo krepšininko karjerą.

Burgoso klubas į profesionalų krepšinį atėjo vos prie 5 metus ir tapo pirmąja Čempionų lygos nugalėtoja, prasibrovusia į lygą per kvalifikaciją. „San Pablo“ ekipa pastarąjį sezoną galėjo pasigirti didžiausiu sirgalių lankomumu tiek per kvalifikacinį etapą, tiek reguliariajame sezone.

Naujieji čempionai namo vyks su organizatorių žadėtu 1 mln. eurų dydžio priziniu čekiu.

„San Pablo“ – antroji ispanų komanda, laiminti Čempionų lygą. 2016-17 metų sezoną nugalėtoja tapo Tenerifės „Iberostar“. O AEK neišnaudojo galimybės tapti pirmąja ekipa, laimėjusia Čempionų lygos titulą dukart.

Bronzos medalius sekmadienį iškovojo Dižono JDA krepšininkai, mažajame finale 70:65 įveikę Saragosos „Casademont“ ekipą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)