„Juventus“ komandoje ryškiausas buvo Martynas Gecevičius, pelnęs 20 taškų (4/8 tritaškiai), atlikęs 8 perdavimus ir surinkęs 25 naudingumo balus. Tai jam – geriausios sezono rungtynės.

Ignas Vaitkus buvo dar naudingesnis – 16 taškų, 8 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai, 27 naudingumo balai. Puolėjui tai – taip pat efektyviausias sezono mačas.

Šis duetas kartu šeimininkams surinko beveik pusę komandos taškų (36 iš 83) ir naudingumo balų (52 iš 91).

13 taškų ir 7 atkovoti kamuoliai – Juliaus Juciko sąskaitoje. 11 taškų pridėjo Mindaugas Kupšas.

Vytauto Šulskio pasirodymas buvo prasčiausias: 2 dvitaškiai iš 5, 0 tritaškių iš 4 ir -7 naudingumo balai. Bryantas Crawfordas irgi turėjo problemų: 1 iš 5 dvitaškių, 0 iš 2 tritaškių bei -2 naudingumo balai.

Kėdainių klubui 21 tašką surinko Vaidas Kariniauskas, 15 – Panagiotis Kalaitzakis, 14 – Vaidas Čepukaitis, 12 – Julius Kazakauskas.

Uteniškiai savo taisykles primetė nuo rungtynių pradžios. Jau antrajame kėlinyje skirtumas peržengė 10 taškų ribą (21:10), o „Nevėžio-Optibet“ puolimas strigo stipriai. Nors antrasis ketvirtis kėdainiškiams buvo rezultatyvesnis – pelnyta buvo tiek pat taškų, kiek oponentų, skirtumo sumažinti tai neleido, tuo metu tolimi metimai buvo kaip užkeikti – tikslą pasiekė tik 1 iš 12.

Po ilgosios pertraukos Panagiotis Kalaitzakis ir Vaidas Kariniauskas padėjo surengti spurtą ir skirtumą rėžti perpus (35:40), vis tik užteko 40 sekundžių ir Mindaugas Kupšas individualia iniciatyva vėl skirtumą didino iki dešimties – 47:37. V. Kariniauskas per ketvirtį su surinko 12 taškų, savo ruožtu M. Gecevičius rodė savo taiklumą iš toli, tad intriga augo – 56:55.

Vis tik „Juventus“ ėmė ją malšinti, surengė sėkmingą atkarpą ir atstatė dviženklį skirtumą (70:60), kuris tapo lemiamu. Daugiau „Nevėžis-Optibet“ iššūkio nebemetė.

Nepaisant to, Žydrūnas Urbonas paskutinę mačo minutę dar pademonstravo emocijas ir užsidirbo techninę pražangą.

Tolimų metimų taiklumas iki pat pabaigos liko „Nevėžio-Optibet“ problema – pataikyti buvo tik 3 iš 22.

Ž. Urbono auklėtiniai šį sezoną kol kas nusileido tik Vilniaus „Rytui“.

Pernai uteniškiai prieš kėdainiečius laimėjo visus tris žaistus susitikimus.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)